Skip to main content
Romige penne met heekfilet en courgette
Romige penne met heekfilet en courgette

Romige penne met heekfilet en courgette

met cherrytomaten, citroen en munt

Cherrytomaten bieden niet alleen een zoete en sappige smaak, maar zijn ook rijk aan antioxidanten, zoals lycopeen. Daarnaast voegen ze kleur en smaak toe aan een tal van gerechten!

Labels:
Familie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Penne

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Soja, Mosterd)

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Rode ui

65 gram

Rode cherrytomaten

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

2.5 gram

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

¼ stuk(s)

Zoutarm vis- of groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3393 kJ
Energie (kcal)811 kcal
Vetten35.6 g
waarvan verzadigd18.5 g
Koolhydraten82.7 g
waarvan suikers16 g
Vezels10.2 g
Eiwitten37 g
Zout1.6 g
Potassium560.6 mg
Calcium56.8 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Pasta koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Kook de penne, afgedekt, 9 - 11 minuten. Giet daarna af en laat afgedekt staan.
  • Rasp ondertussen de hele courgette met een grove rasp. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in 4 partjes.
  • Snijd de ui in halve ringen en halveer de cherrytomaten.
Saus maken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de ui, knoflook en cherrytomaten 1 - 2 minuten.
  • Voeg de room, wittewijnazijn en Italiaanse kruiden toe. Laat 3 minuten pruttelen op laag vuur en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de geraspte courgette door de roomsaus.
  • Snijd de muntblaadjes fijn.
Vis bakken
3
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Wrijf de vis aan beide kanten in met de Siciliaanse kruiden en bak 2 - 3 minuten per kant.
  • Blus de vis af met het sap van 1 citroenpartje per persoon en voeg de helft van de munt toe. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng de pasta door de courgette-roomsaus en verdeel over de borden.
  • Leg de vis, inclusief botersaus, erbovenop en garneer met de overige munt.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders