Roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

Roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade

In dit recept marineer je gekookte eieren in een kruidig sausje van kerrie en honingpinda's. Houd je van extra pittig? Voeg dan nog een schep sambal toe om het helemaal af te maken.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Selderij
Mosterd
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

2 stuk(s)

Ei

150 gram

Sperziebonen

¼ stuk(s)

Komkommer

10 gram

Pikante honingpinda's

⅓ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

75 gram

Gedroogde udonnoedels

1 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

10 ml

Sojasaus

25 gram

Vegetarische kroepoek

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Honing

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Witte balsamicoazijn

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)929 kcal
Energie (kJ)3886 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten96 g
waarvan suikers16 g
Vezels7.6 g
Eiwitten35 g
Zout4 g

Benodigdheden

Rasp
Kom
Plastic zakje
Saladekom
Pan met deksel
Wok of hapjespan met deksel

Instructies

Eieren koken
1

Breng ruim water aan de kook in een steelpan met deksel voor de eieren. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Kook de eieren in 5 - 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze.

Marinade maken
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in drie gelijke stukken. Snijd de komkommer in halve plakken. Hak ¼ van de pikante honingpinda’s fijn. Meng in een kom het kerriepoeder, de fijngehakte pinda’s en 2 tl water per persoon.

Tip: Houd je van pittig? Voeg dan 1 tl sambal per persoon toe aan het pindamengsel.

Eieren mengen
3

Kook ruim water in een pan met deksel voor de gedroogde udonnoedels. Voeg ondertussen de eieren toe aan de kom met het pindamengsel en meng zorgvuldig. Dek de kom af met plasticfolie en bewaar apart. Meng in een saladekom de honing met de witte balsamicoazijn. Voeg de komkommer toe en breng op smaak met peper en zout.

Snijbonen bakken
4

Kook de noedels in de pan met deksel, afgedekt, in 3 - 5 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel. Bak de knoflook, gember en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen toe en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Voeg dan minder toe of serveer apart.

Roerbakken
5

Voeg de noedels toe aan de sperziebonen. Voeg vervolgens ook de pindakaas, sojasaus, ketjap en 2 el water per persoon toe. Zet het vuur hoog en roerbak nog 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel de noedels met sperziebonen over de borden. Bestrooi met de overige honingpinda’s en serveer met de kerrie-eieren, de komkommersalade en de kroepoek.