topBanner
Roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

Roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade

Lees meer

In dit recept marineer je gekookte eieren in een kruidig sausje van kerrie en honingpinda's. Houd je van extra pittig? Voeg dan nog een schep sambal toe om het helemaal af te maken.

Labels:Veggie
Allergenen :EiPinda'sNotenSelderijMosterdGlutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

½ stuks

Rode peper

4 stuks

Eieren

(BevatEi)

300 g

Sperziebonen

½ stuks

Komkommer

20 g

Pikante honingpinda's

(BevatPinda's, Noten)

2 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

150 g

Gedroogde udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

2 kuipje

Pindakaas

(BevatPinda's)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

1 zakje

Vegetarische kroepoek

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

1 tl

Honing

2 el

Witte balsamicoazijn

1.5 el

Zonnebloemolie

1 el

Ketjap

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3886 kJ
Energie (kcal)929 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten96 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels8 g
Eiwitten35 g
Cholesterol0 mg
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Kom
Pan met deksel
Plastic zakje
Saladekom
Wok of hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een steelpan met deksel voor de eieren. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Kook de eieren in 5 - 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze.

2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in drie gelijke stukken. Snijd de komkommer in halve plakken. Hak ¼ van de pikante honingpinda’s fijn. Meng in een kom het kerriepoeder, de fijngehakte pinda’s en 2 tl water per persoon.

3

Kook ruim water in een pan met deksel voor de gedroogde udonnoedels. Voeg ondertussen de eieren toe aan de kom met het pindamengsel en meng zorgvuldig. Dek de kom af met plasticfolie en bewaar apart. Meng in een saladekom de honing met de witte balsamicoazijn. Voeg de komkommer toe en breng op smaak met peper en zout.

4

Kook de noedels in de pan met deksel, afgedekt, in 3 - 5 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel. Bak de knoflook, gember en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen toe en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten.

5

Voeg de noedels toe aan de sperziebonen. Voeg vervolgens ook de pindakaas, sojasaus, ketjap en 2 el water per persoon toe. Zet het vuur hoog en roerbak nog 2 minuten.

6

Verdeel de noedels met sperziebonen over de borden. Bestrooi met de overige honingpinda’s en serveer met de kerrie-eieren, de komkommersalade en de kroepoek.