HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPulled Chicken Met Coleslaw En Maiskolf
topBanner
Pulled chicken met coleslaw en maiskolf

Pulled chicken met coleslaw en maiskolf

Met een Turkse pide en gekarameliseerde rode ui

Premium
Lees meer

.

Allergenen :Glutenbevattende granenEiMosterdMelk (inclusief lactose)Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 tl

Gerookt paprikapoeder

4 stuk(s)

Kipdrumsticks piri-piri

2 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Maiskolf

2 stuk(s)

Mini Turks brood

(BevatGlutenbevattende granen)

200 gram

Peen & kool

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

50 gram

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bieslook

40 gram

Pikante uienchutney

(BevatSulfiet)

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4784 kJ
Energie (kcal)1144 kcal
Vetten65.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers33.1 g
Vezels11 g
Eiwitten48 g
Zout1.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Ovenschaal
Bakplaat
Bakpapier
Kleine kom
Hapjespan
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en haal de roomboter uit de koelkast. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het gerookt paprikapoeder 1 minuut. Voeg de kipdrumsticks toe, bak in 4 - 6 minuten rondom aan en breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.

2

Meng in een kleine kom de knoflook met 1 el roomboter per persoon. Leg de maïskolf op een bakplaat met bakpapier en smeer de bovenkant van de maïskolf in met de knoflookboter en breng op smaak met peper en zout. Leg de kipdrumsticks in een ovenschaal en zet deze ovenschaal op dezelfde bakplaat. Bak de mais en kipdrumstick 15 - 20 minuten in de oven. Bak de Turkse pide de laatste 3 - 4 minuten mee.

3

Verhit een hapjespan, zonder olie, op middelhoog vuur en voeg de rode ui met een snuf zout toe. Bak 2 - 3 minuten aan. Voeg 1/2 el roomboter per persoon toe, roer tot de boter is gesmolten en zet het vuur op middelmatig. Laat de ui in ongeveer 15 - 20 minuten zacht worden. Roer af en toe door zodat de ui niet aanbrandt.

4

Meng ondertussen de gemengde kool en peen in een kom met mayonaise en yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Snijd of knip de bieslook fijn.

5

Haal de kipdrumsticks uit de oven en snijd of trek voorzichtig het vlees van het bot. Het mogen kleine stukjes worden. Pas op voor de hete stoom die eruit komt. Voeg, zodra de rode ui klaar is, de uienchutney en 2 el water per persoon toe aan de pan.

6

Snijd de Turkse pide open en beleg met een beetje koolsalade, de geplukte kip en de gekarameliseerde ui. Serveer met de maiskolf en garneer met de bieslook. Serveer de overige salade aan tafel.