topBanner
Platbroodpizza met ricotta

Platbroodpizza met ricotta

Lees meer

Je maakt een romige, bijna pesto-achtige, crème van de rode peper, spinazie en ricotta. Ricotta is een zachte Italiaanse kaas van koeien- of schapenmelk met een milde en zachtzoete smaak. Ricotta bevat een laag zout- en vetgehalte. Verder beleg je de platbroden met tomaat, pijnboompitten en maak je nog een spinaziesalade.

Labels:CaloriebewustOriginalLekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

3 stuk(s)

Tomaat

200 gram

Spinazie

120 gram

Ricotta

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Wit platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

20 gram

Pijnboompitten

2 tl

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2138 kJ
Energie (kcal)511 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers11.1 g
Vezels12 g
Eiwitten22 g
Zout0.7 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook grof.

2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de tomaat in plakken.

3

Meng in een hoge kom met staafmixer of blender de helft van de ui met de rode peper, de helft van de spinazie en het grootste deel van de ricotta en pureer tot een spinaziecrème. Voeg eventueel extra vierge olijfolie toe om de crème smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en zout.

4

Leg de platbroden op de bakplaat met bakpapier en beleg met de spinaziecrème. Verdeel hierover de overige ui en het grootste deel van de tomaat en garneer met de pijnboompitten, oregano, en overige ricotta. Bestrooi vervolgens met peper en zout. Bak de platbroodpizza's 5 - 6 minuten in de oven, of tot deze goudbruin zijn.

5

Meng ondertussen in een saladekom de overige tomaat, overige spinazie en witte wijnazijn. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de platbroodpizza's over de borden en serveer met de spinaziesalade.