Pita's met BBQ-portobello en aioli
Pita's met BBQ-portobello en aioli

Pita's met BBQ-portobello en aioli

met Turkse groene peper en koolsla

Nieuw ingrediënt in je box! Oesterzwammen, de veelzijdige smaakmakers. Met hun vlezige textuur en milde smaak zijn ze geliefd in verschillende gerechten.

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Wheat
Sulphites
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

2 piece

Pita bread

(Contains Wheat)

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Banana pepper

2 piece

Portobello mushroom

½ sachet(s)

BBQ spice rub

5 g

Fresh flat leaf parsley & chives

50 g

Rainbow slaw mix

25 g

BBQ Sauce

(Contains Sulphites, Mustard)

25 g

Aioli

(Contains Egg, Mustard May be present Molluscs, Milk, Celery, Soy, Gluten, Sesame, Fish, Crustaceans)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Reduced salt] soy sauce

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 teaspoon

White wine vinegar

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Water

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3243 kJ
Calories775 kcal
Fat45.9 g
Saturated Fat11.2 g
Carbohydrate70.1 g
Sugar18.4 g
Dietary Fiber10 g
Protein15.7 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Sautépan or large frying pan
Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pita's in 6 - 8 minuten goudbruin, of toast de pita's in een broodrooster.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Snijd de Turkse groene peper in dunne ringen.
Portobello bakken
2
  • Verhit een hapjespan of grote koekenpan zonder olie op hoog vuur. 
  • Snijd de portbello in reepjes van ongeveer 1 cm dik.
  • Voeg de portobello toe aan de pan en bak in 2 - 3 minuten goudbruin.
  • Voeg 1 el roomboter per persoon, de BBQ-rub, de knoflook, de Turkse groene peper en de ui toe en bak 5 - 6 minuten mee. 
Barbecuesaus maken
3
  • Hak de verse kruiden grof.
  • Meng in een kom de wortel-koolmix met de mayonaise, de wittewijnazijn en de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kleine kom de barbecuesaus met per persoon: 1 tl honing, 1/2 el water en 1/2 el sojasaus (zie Tip).
  • Haal de pan met portobello van het vuur en meng de saus erdoorheen.

Tip: Houd je van pittig? Voeg dan nog wat sambal of chilivlokken toe aan de marinade.

Serveren
4
  • Snijd de pita's open en verdeel ze over de borden.
  • Bestrijk de binnenkant van de pita's met 1 tl aioli per persoon.
  • Vul de pita's met de koolsla en de portobello. Verdeel de overige vulling naast de pita's op de borden.
  • Serveer de pita's met de overige aioli en verse kruiden.

Weetje: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?