Skip to main content
Pinksterontbijt met meergranenbeschuit, ei
Pinksterontbijt met meergranenbeschuit, ei

Pinksterontbijt met meergranenbeschuit, ei

en gebakken ananas

3.5
(27)
Allergenen:
Ei
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Lupine
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ananas

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

4 stuk(s)

Meergranenbeschuit

(Bevat: Ei, Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine)

4 stuk(s)

Serranoham

(Bevat: Ei, Soja, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine, Mosterd)

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)1251 kJ
Energie (kcal)299 kcal
Vetten14 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten24 g
Vezels4 g
Eiwitten18 g

Instructies

Snijd de ananas in halve plakken.
1

Snijd de ananas in de lengte doormidden. Zet de ananas op het werkvlak neer en snijd van boven naar beneden de schil eraf met een scherp mes. Gebruik een halve ananas per twee personen. Snijd in 4 gelijke plakken, snijd deze doormidden en verwijder de harde kern.

2

Breng de eieren, afgedekt, aan de kook in een steelpan met deksel en kook in ongeveer 5 minuten zacht. Laat daarna schrikken onder koud water en pel het ei.

Bak de ananas.
3

Verhit een 1/3 deel roomboter per 2 personen in een koekenpan. Bak de ananas op middelhoog vuur in 5 - 7 minuten goudbruin. Keer halverwege om.

Besmeer de beschuiten met roomboter.
4

Besmeer ondertussen de meergranenbeschuit met de overige roomboter en beleg met de plakken Schwartzwalder Schinken. Snijd het gekookte ei in kwarten en garneer elke beschuit met twee partjes ei.

Serveer de beschuiten met ananas, eet smakelijk!
5

Serveer de beschuiten met de gebakken ananas ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders