topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Burrata met serranoham

Voorgerecht | 2 porties | met pistachenoten en kumato tomaat

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Ga voor een feestelijk voorgerecht vol Italiaanse delicatessen. Met de volle smaak van burrata gecombineerd met het zilte van de serranoham, op een bedje van kumato tomaat en afgemaakt met pistachnootjes. Een beter begin van je diner kun je niet krijgen.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Pistachenoten
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Pistachenoten

(Bevat Pistachenoten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

20 gram

Serranoham

20 gram

Rucola en veldsla

65 gram

Rode cherrytomaten

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

¼ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2081 kJ
Energie (kcal)497 kcal
Vetten38.4 g
waarvan verzadigd16.7 g
Koolhydraten9.7 g
waarvan suikers5 g
Vezels3.3 g
Eiwitten27.3 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Saladekom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

1
  • Snijd de kumato tomaat in dunne plakken.
  • Hak de pistachenoten fijn.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp.
  • Pers de citroen vervolgens uit boven een kleine kom.
2
  • Meng in een saladekom 1/2 el olijfolie met de zwarte balsamicoazijn en citroensap naar smaak.
  • Voeg de slamix toe.
  • Meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
3
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pistachenoten goudbruin.
  • Haal uit de pan en bewaar apart.
4
  • Verdeel de tomatenplakken over platte borden.
  • Leg een handje slamix in het midden van de borden en leg 1 hele bol burrata op ieder bordje.
  • Scheur de serranoham in stukken en gebruik samen met de pistachenoten als garnering.
  • Besprenkel met de pesto en de citroenrasp.