Luxe burrata salade met krokante serranoham
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Luxe burrata salade met krokante serranoham

met pistache-pesto en balsamico cherrytomaten

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Ga voor een feestelijk voorgerecht vol Italiaanse delicatessen. Met de volle smaak van burrata gecombineerd met het zilte van de serranoham, op een bedje van kumato tomaat en afgemaakt met pistachnootjes. Een beter begin van je diner kun je niet krijgen.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Pistachenoten
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Pistachenoten

(Bevat Pistachenoten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

20 gram

Serranoham

20 gram

Rucola en veldsla

65 gram

Rode cherrytomaten

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

¼ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2083 kJ
Energie (kcal)498 kcal
Vetten38.4 g
waarvan verzadigd16.8 g
Koolhydraten9.1 g
waarvan suikers5.1 g
Vezels3.2 g
Eiwitten27.3 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Saladekom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1

Je kunt verschillende onderdelen van de gerechten alvast voorbereiden. Zie hiervoor de kookplan-informatie op de voorkant van de receptkaart.

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Meng in een saladekom de zwarte balsamicoazijn met de helft van de extra vierge olijfolie.
  • Voeg de cherrytomaten toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.
2
  • Haal de serranohamplakjes los van elkaar en verdeel over een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de serranoham 7 - 8 minuten in de oven, laat daarna afkoelen.
  • Breek de serranoham in kleine stukken. Bewaar apart tot serveren.
  • Rasp ondertussen de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit.
3
  • Pel de knoflook en voeg toe aan een hoge kom.
  • Voeg het basilicum, de pistachenoten, de Grana Padano en het citroensap toe aan de hoge kom.
  • Voeg de rest van de extra vierge olijfolie toe en gebruik een blender of staafmixer om het tot een glad geheel te mixen. Voeg wat meer extra vierge olijfolie toe indien de pesto te dik is.
  • Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Voeg kort voor serveren de rucola en veldsla toe aan de cherrytomaten. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de salade over diepe borden, top af met de burrata en serranoham stukken.
  • Besprenkel met de pistache-pesto en garneer met de citroenrasp naar smaak.