BestellenCadeaubon
Mafaldine aglio e olio met kabeljauwfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Mafaldine aglio e olio met kabeljauwfilet

met pecorino, courgette en amandelen

Pecorino is een schapenkaas en heeft zijn naam te danken aan het Italiaanse woord voor schaap: pecora.

Allergenen :
Tarwe
Vis
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Mafaldine pasta

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

20 gram

Geraspte pecorino

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

⅓ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3851 kJ
Energie (kcal)920 kcal
Vetten45.6 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten76.3 g
waarvan suikers6 g
Vezels6.9 g
Eiwitten46.6 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan
Keukenpapier
Koekenpan
Hapjespan
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta. 
  • Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en bestrooi met de Siciliaanse kruidenmix.
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd vervolgens in dunne halve maantjes.
  • Pel de knoflook en snijd de citroen in 6 partjes.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak).
2
  • Kook de pasta 7 - 9 minuten. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht en houd warm in de pan.
  • Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en bak het amandelschaafsel 1 - 2 minuten, of tot het goudkleurig is. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de courgette 3 - 4 minuten. Voeg vervolgens de spinazie toe en bak al roerend mee voor 1 minuut. Breng goed op smaak met peper en zout.
3
  • Doe de knoflook, rode peper, extra vierge olijfolie, 2/3 van de bladpeterselie en het sap van 1 citroenpartje per persoon in een hoge kom en pureer met een staafmixer. 
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de koekenpan van het amandelschaafsel op middelhoog vuur en bak de kabeljauw 1 - 2 minuten per kant.
  • Snijd de overige bladpeterselie fijn. 
4
  • Meng de aglio e olio mix en 2 - 3 el kookvocht per persoon door de pasta en verhit al roerend nog 1 minuut op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over diepe borden.
  • Leg de groenten en de vis erop.
  • Garneer met de kaas, de bladpeterselie en het amandelschaafsel. Serveer met 1 citroenpartje per persoon.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.