Mafaldine aglio e olio met kabeljauwfilet
met pecorino, courgette en amandelen
Pecorino is een schapenkaas en heeft zijn naam te danken aan het Italiaanse woord voor schaap: pecora.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
90 gram
Mafaldine pasta
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja)
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Kabeljauwfilet
(Bevat Vis)
20 gram
Geraspte pecorino
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
10 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
⅓ stuk(s)
Citroen
½ stuk(s)
Rode peper
1 stuk(s)
Knoflookteen
10 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
Zelf toevoegen
1 el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
1.5 el
Extra vierge olijfolie
Benodigdheden
Instructies
- Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta.
- Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en bestrooi met de Siciliaanse kruidenmix.
- Halveer de courgette in de lengte en snijd vervolgens in dunne halve maantjes.
- Pel de knoflook en snijd de citroen in 6 partjes.
- Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak).
- Kook de pasta 7 - 9 minuten. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht en houd warm in de pan.
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en bak het amandelschaafsel 1 - 2 minuten, of tot het goudkleurig is. Haal uit de pan en bewaar apart.
- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de courgette 3 - 4 minuten. Voeg vervolgens de spinazie toe en bak al roerend mee voor 1 minuut. Breng goed op smaak met peper en zout.
- Doe de knoflook, rode peper, extra vierge olijfolie, 2/3 van de bladpeterselie en het sap van 1 citroenpartje per persoon in een hoge kom en pureer met een staafmixer.
- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de koekenpan van het amandelschaafsel op middelhoog vuur en bak de kabeljauw 1 - 2 minuten per kant.
- Snijd de overige bladpeterselie fijn.
- Meng de aglio e olio mix en 2 - 3 el kookvocht per persoon door de pasta en verhit al roerend nog 1 minuut op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de pasta over diepe borden.
- Leg de groenten en de vis erop.
- Garneer met de kaas, de bladpeterselie en het amandelschaafsel. Serveer met 1 citroenpartje per persoon.
Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.