
Paddenstoelenrisotto van orzo
met kruidenkaasblokjes en basilicum
Deze risotto maak je met orzo. Dit heeft minder tijd nodig om te garen, maar is net zo smeuïg als risotto. De kruidenkaasblokjes maken het gerecht extra romig.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1 stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
2.5 gram
Vers basilicum
75 gram
Orzo
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
175 gram
Gemengde gesneden paddenstoelen
50 gram
Kruidenkaasblokjes
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
MAGGI vloeibare groentebouillon
(Bevat Selderij, Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
1 el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Bereid een bouillon van per persoon: 175 ml water en 1/2 el Maggi
vloeibare groentebouillon. - Snipper de ui.
- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Scheur de basilicumblaadjes klein.
Weetje: Wist je dat paddenstoelen eigenlijk schimmels zijn? Ze worden beschouwd als groente en zijn rijk aan vitamine B2. Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Eet je weinig vlees of volledig vegetarisch? Dan heeft vitamine B2 extra aandacht nodig. Je vindt deze vitamine ook veel in zuivelproducten.

- Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel op middellaag vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
- Voeg de orzo toe en bak 1 minuut mee.
- Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog.
- Roer regelmatig door en voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.

- Verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paddenstoelen 5 - 6 minuten.
- Voeg de paddenstoelen en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de pan met orzo en laat de kaas al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.

- Verdeel de orzo over de borden.
- Garneer met de overige kruidenkaas en het basilicum.