HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPaddenstoelenrisotto Van Orzo
topBanner
Paddenstoelenrisotto van orzo

Paddenstoelenrisotto van orzo

met kruidenkaasblokjes en basilicum

Lees meer

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:VeggieLekker snelBalansExtra groenteLekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevattenSelderij)

2.64 stuk(s)

Bosui

170 gram

Orzo

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)

350 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

75 gram

Kruidenkaasblokjes

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Roomboter

350 ml

Groentebouillon

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)594 kcal
Energie (kJ)2483 kJ
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels5.33 g
Eiwitten26 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de kleine rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Scheur de blaadjes basilicum klein. Snijd de bosui in ringen.

Tip: Wist je dat paddenstoelen eigenlijk schimmels zijn? Ze worden beschouwd als groente en zijn rijk aan vitamine B2. Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Eet je weinig vlees of volledig vegetarisch, dan heeft vitamine B2 extra aandacht nodig. Naast paddenstoelen vind je deze vitamine veel in zuivelproducten.

2

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut mee. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Roer regelmatig door en voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.

3

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur, zonder olie, en rooster de pompoenpitten tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan en bak de paddenstoelen en bosui 5 - 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen, bosui en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houd je van een extra bite? Houd dan een deel van de rauwe bosui apart om het gerecht mee te garneren.

4

Verdeel de orzo over de borden. Garneer met de pompoenpitten, overige kruidenkaas en het basilicum.

Tip: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium zorgt voor sterke botten en gezonde spieren en fosfor voor sterke botten en tanden.