Paddenstoelenrisotto van orzo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Paddenstoelenrisotto van orzo

Paddenstoelenrisotto van orzo

met kruidenkaasblokjes en basilicum

Deze risotto maak je met orzo. Dit heeft minder tijd nodig om te garen, maar is net zo smeuïg als risotto. De kruidenkaasblokjes maken het gerecht extra romig.

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Vers basilicum

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

40 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)523 kcal
Energie (kJ)2187 kJ
Vetten20.4 g
waarvan verzadigd12.2 g
Koolhydraten63.4 g
waarvan suikers3.2 g
Vezels4.3 g
Eiwitten24.4 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Snijden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Scheur de basilicumblaadjes klein.

Weetje: Wist je dat paddenstoelen eigenlijk schimmels zijn? Ze worden beschouwd als groente en zijn rijk aan vitamine B2. Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Eet je weinig vlees of volledig vegetarisch? Dan heeft vitamine B2 extra aandacht nodig. Je vindt deze vitamine ook veel in zuivelproducten.

Orzo koken
2
  • Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel op middellaag vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de orzo toe en bak 1 minuut mee.
  • Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog.
  • Roer regelmatig door en voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.
Paddenstoelen bakken
3
  • Verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paddenstoelen 5 - 6 minuten.
  • Voeg de paddenstoelen en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de pan met orzo en laat de kaas al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de orzo over de borden.
  • Garneer met de overige kruidenkaas en het basilicum.