topBanner
Paddenstoelenrisotto van orzo

Paddenstoelenrisotto van orzo

met kruidenkaasblokjes en basilicum

Lees meer

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.

Labels:VeggieLekker snelCaloriebewust
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

4 stuk(s)

Bosui

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

20 gram

Pompoenpitten

350 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

75 gram

Kruidenkaasblokjes

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2570 kJ
Energie (kcal)616 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels8 g
Eiwitten28 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Scheur de blaadjes basilicum klein en snijd de bosui in ringen.

2

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut mee.

3

Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Roer regelmatig door en voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.

4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan en bak de paddenstoelen en bosui 5 - 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen, bosui en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de orzo over de borden. Bestrooi met de pompoenpitten en garneer met de overige kruidenkaas en het basilicum.