Oosters gemarineerde zalmfilet met parelcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oosters gemarineerde zalmfilet met parelcouscous

Oosters gemarineerde zalmfilet met parelcouscous

met champignons, paksoi en gomasio

Paksoi bevat veel foliumzuur - onderdeel van het vitamine B-complex. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en zorgt voor energie!

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.25 cm

Verse gember

65 gram

Champignons

½ stuk(s)

Ui

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Zalmfilet

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Paksoi

Zelf toevoegen

1 el

Bruine basterdsuiker

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)714 kcal
Energie (kJ)2989 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers16 g
Vezels6.1 g
Eiwitten32 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Pan met deksel
Wok
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn en rasp de gember. Snijd de champignons in plakjes. Snipper de ui. Meng in een kom de sojasaus met de bruine suiker, de helft van de knoflook en de helft van de gember. Leg de zalm in de marinade en laat intrekken tot stap 3.

Tip: Heb je langer de tijd? Laat de zalm dan langer marineren, zodat hij nog meer van de smaken opneemt.

Parelcouscous koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Giet af indien nodig en roer de korrels los met een vork. Laat zonder deksel uitstomen. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi klein. Bewaar het witte en het groene gedeelte van de paksoi apart van elkaar.

Tip: Door de zalm is dit gerecht rijk aan omega 3-vetzuren en vitamine D. Omega 3-vetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten en vitamine D helpt bij de opname van calcium voor sterke botten.

Zalm en groenten bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de overige knoflook, de overige gember, de champignons, het witte gedeelte van de paksoi en de ui toe en bak 6 minuten. Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Haal de zalm uit de marinade en leg voorzichtig in de koekenpan. Bewaar de marinade. Bak de zalm 2 - 3 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak nog 1 – 2 minuten op de andere zijde.

Serveren
4

Voeg de overige marinade en het groene gedeelte van de paksoi toe aan de koekenpan en verwarm 1 minuut mee. Haal de zalm uit de pan en leg op het bord. Verdeel de parelcouscous over de borden. Schenk de marinade met het groene deel van de paksoi over de parelcouscous. Garneer met de gomasio. Schep de gebakken ui, champignons en paksoi ernaast.

Tip: Wil je meer saus? Voeg dan een scheutje water toe aan de pan met marinade.