Oosters gemarineerde zalmfilet met parelcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oosters gemarineerde zalmfilet met parelcouscous

Oosters gemarineerde zalmfilet met parelcouscous

met champignons en gomasio

Gomasio is een Japanse smaakmaker en bestaat voor 90% uit ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% uit ‘sio’, zeezout - perfect om smaak te versterken maar je zoutinname te verminderen.

Allergenen :
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.25 cm

Verse gember

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Ui

20 ml

Sojasaus

1 stuk(s)

Zalmfilet

85 gram

Parelcouscous

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Bruine basterdsuiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)749 kcal
Energie (kJ)3135 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers16 g
Vezels3.7 g
Eiwitten34 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Koekenpan
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn en rasp de gember. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de ui in halve ringen. Meng in een kom de sojasaus met de helft van de knoflook, de helft van de gember en de bruine suiker. Leg de zalm in de marinade en laat intrekken tot stap 3.

Tip: Heb je langer de tijd? Laat de zalm dan langer marineren, zodat hij nog meer van de smaken opneemt.

Parelcouscous koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Giet indien nodig af en roer de korrels los met een vork. Laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Door de zalm is dit gerecht rijk aan omega 3-vetzuren en vitamine D. Omega 3-vetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten en vitamine D helpt bij de opname van calcium voor sterke botten.

Zalm en groenten bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de overige knoflook en gember, de champignons en de ui toe en bak 6 minuten. Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Haal de zalm uit de marinade, en leg voorzichtig in de koekenpan. Bewaar de marinade. Bak de zalm 2 - 3 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak nog 1 – 2 minuten op de andere zijde.

Serveren
4

Haal de zalm uit de pan en leg op het bord. Schenk de overige marinade in de koekenpan van de zalm en verwarm kort (zie Tip). Verdeel de parelcouscous over de borden, schenk de marinade over de parelcouscous en garneer met gomasio. Schep de gebakken champignons en ui ernaast.

Tip: Wil je meer saus? Voeg dan een scheutje water toe aan de pan met marinade.