Ooit zelf chilisaus gemaakt? Met dit recept doe je dat in een handomdraai met verse rode peper, limoen en knoflook. Je bepaalt zelf hoe pikant het wordt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Mango
½ stuk(s)
Limoen
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
1 stuk(s)
Knoflookteen
10 ml
Vissaus
(Bevat: Vis)
80 gram
Garnalen
5 gram
Ongezouten pinda's
150 gram
Verse udonnoedels
(Bevat: Gluten, Tarwe)
1.5 el
Olijfolie
1 el
Wittewijnazijn
1.5 el
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Verwarm in een steelpan een bodempje water, maar breng niet aan de kook. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en voeg de rode peper toe aan de steelpan. Laat de rode peper 10 minuten weken in de steelpan met warm water. Giet daarna af en bewaar wat van het vocht.
Tip: (s) Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd in halve maantjes. Schil de mango en snijd in dunne plakjes. Meng de komkommer en mango in een saladekom. Pers de helft van de limoen uit. Snijd de andere helft in parten. Halveer de rode puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Wist je dat mango een van de meest kaliumrijke voedingsmiddelen is? Kalium is belangrijk voor een gezonde bloeddruk. Ook banaan, zalm, aardappelen, broccoli en pinda's zijn rijk aan kalium.
Hak de geweekte rode peper fijn. Meng de rode peper in de lege steelpan met de knoflook en per persoon: 1 el wittewijnazijn, 11/2 el suiker, 1 el olijfolie en 1 el van het kookvocht van de rode peper. Breng de chilisaus aan de kook op laag vuur en laat 5 – 10 minuten inkoken. Roer er vlak voor serveren per persoon: 1/2 el limoensap en 1/2 el vissaus door.
Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en voeg eventueel na het serveren naar smaak een beetje toe.
Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Roerbak de garnalen en de rode puntpaprika 3 – 4 minuten op hoog vuur. Hak ondertussen de pinda's grof.
Voeg de udonnoedels toe aan de pan met de garnalen en roerbak 1 – 2 minuten. Voeg vervolgens de udonnoedels, garnalen en de chilisaus toe aan de saladekom met mango en komkommer. Schep de noedelsalade goed om.
Verdeel de noedelsalade over de borden. Garneer met de pinda's. Serveer met de limoenpartjes.