HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconNoedelsalade Met Garnalen En Mango
topBanner
Noedelsalade met garnalen en mango

Noedelsalade met garnalen en mango

met zelfgemaakte chilisaus

Lees meer

Ooit zelf chilisaus gemaakt? Met dit recept doe je dat in een handomdraai met verse rode peper, limoen en knoflook. Je bepaalt zelf hoe pikant het wordt.

Labels:Inspiratie
Allergenen :VisSchaaldierenPinda'sGluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Mango

1 stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 ml

Vissaus

(BevatVis)

180 gram

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

10 gram

Pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesamzaad)

200 gram

Verse udonnoedels

(BevatGluten)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

2 el

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)539 kcal
Energie (kJ)2255 kJ
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers29.0 g
Vezels4 g
Eiwitten20 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Steelpan
Saladekom
Koekenpan
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm in een steelpan een bodempje water, maar breng het net niet aan de kook. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en voeg de rode peper toe aan de steelpan. Laat de rode peper 10 minuten weken in de steelpan met heet water. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht.

2

Snijd ondertussen de komkommer in de lengte door, verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd in halve maantjes. Schil de mango en snijd in dunne plakjes. Meng de komkommer en mango in een saladekom. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in parten. Halveer de rode puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

3

Hak de rode peper zeer fijn. Meng de rode peper in de lege steelpan met de knoflook en per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1 el suiker, 1/2 el olijfolie en 1/2 el van het kookvocht van de rode peper. Breng de chilisaus aan de kook op laag vuur en laat 5 – 10 minuten inkoken. Roer er vlak voor serveren per persoon 1/2 el limoensap en 1/2 el vissaus door.

4

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan en roerbak de garnalen en de rode puntpaprika 3 – 4 minuten op hoog vuur. Hak ondertussen de pinda's grof.

5

Voeg de udonnoedels toe aan de pan met de garnalen en roerbak nog 1 – 2 minuten. Voeg de udonnoedels, garnalen en de chilisaus toe aan de saladekom met mango en komkommer. Schep de noedelsalade goed om.

6

Verdeel de noedelsalade over de borden. Garneer met de pinda's. Serveer met de overige limoenpartjes.