Noedels met kipgehakt in Aziatische saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met kipgehakt in Aziatische saus

Noedels met kipgehakt in Aziatische saus

met courgette, paksoi en wortel

Gember is ontzettend veelzijdig. Van zoet tot hartig en van thee tot cake. Gember combineert supergoed met lichtzoete ingrediënten zoals wortel en pompoen, maar ook met andere specerijen zoals anijs en chilipeper.

Labels:
Extra groente
Lekker snel
Familie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paksoi

½ stuk(s)

Ui

1.5 tl

Paprikapoeder

50 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Wortel

100 gram

Aziatisch gekruid kipgehakt

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2724 kJ
Energie (kcal)651 kcal
Vetten28.6 g
waarvan verzadigd8.9 g
Koolhydraten61.5 g
waarvan suikers17.6 g
Vezels6.8 g
Eiwitten29.9 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Kom
Pan
Rasp
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de noedels. Kook de noedels 3 - 4 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.
  • Meng in een kom de knoflook, gember, rode peper, sojasaus en zoete Aziatische saus.
Groenten bakken
2
  • Halveer de courgette en wortel in de lengte en snijd in dunne halve maantjes. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als de bladeren van de paksoi klein.
  • Snipper de ui. 
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de courgette, wortel, paksoi en ui met het paprikapoeder 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Kip toevoegen
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een tweede wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak het kipgehakt in 3 - 4 minuten gaar.
  • Voeg het kipgehakt en de saus toe aan de groenten en bak 1 minuut verder.
  • Voeg de noedels toe en meng de noedels, groenten en kipgehakt goed door elkaar. Verhit nog 1 minuut op hoog vuur.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Serveren
4
  • Verdeel de noedels over de borden.
  • Garneer met de gomasio.