Pecorino en rozijnen zijn typerend voor Siciliaanse gerechten en laten de Arabische invloeden zien op deze keuken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
160 gram
Broccoli
70 gram
Orzo
7.5 gram
Rozijnen
10 gram
Walnootstukjes
100 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
10 gram
Geraspte pecorino DOP
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
250 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
Pour l’orzo et le brocoli, préparez le bouillon dans la casserole (voir conseil). Émincez l’oignon rouge en demi-rondelles et écrasez ou émincez l'ail.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebuik dan een half bouillonblokje per 500 ml kokend water.
Détaillez le bouquet de brocoli en fleurettes et la tige en dés.
Tip: Je gebruikt niet alle orzo in dit recept. De overige orzo kan je bijvoorbeeld meekoken in een soep of verwerken in een salade als lunch.
Dans la casserole, faites cuire l’orzo 8 minutes à couvert. Après 2 minutes, ajoutez-y le brocoli, puis les raisins secs au bout de 4 minutes. Ensuite, égouttez et réservez sans couvercle (voir conseil).
Pendant ce temps, faites chauffer l’huile d’olive dans la sauteuse et faites-y revenir l’oignon rouge, l’ail et les noix concassées 2 minutes à feu doux. Ajoutez le poulet haché et faites-le cuire 4 à 5 minutes à feu moyen-vif en l’émiettant.
Tip: Wist je dat dit gerecht ongeveer 250 gram groente bevat en meer vitamine C dan de ADH?