Naanpizza met yazzara, rundergehakt en spinazie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Naanpizza met yazzara, rundergehakt en spinazie

Naanpizza met yazzara, rundergehakt en spinazie

met frisse salade van tomaten en komkommer

Yazzara is een frisse groentedip gemaakt van pompoen, wortel, room en gember. Het geeft jouw naanpizza kleur, geur en pit!

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Rundergehakt met köftekruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Tomaat

40 gram

Yazzara

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)757 kcal
Energie (kJ)3169 kJ
Vetten38.2 g
waarvan verzadigd9.7 g
Koolhydraten65.5 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels5.6 g
Eiwitten31.9 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak het naanbrood 4 - 6 minuten in de voorverwarmde oven (zie Tip).
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Je kunt het naanbrood ook vlak voor het beleggen toasten in een broodrooster.

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook en ui 2 - 3 minuten. 
  • Voeg het rundergehakt toe en bak 3 minuten mee. 
  • Voeg de helft van de spinazie toe en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

 

Salade maken
3
  • Snijd ondertussen de tomaat in partjes en de komkommer in blokjes.
  • Snijd de overige spinazie fijn of laat heel. 
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Voeg de tomaat, komkommerblokjes en overige spinazie toe aan de saladekom en meng door de dressing.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Serveren
4
  • Smeer de afgebakken naan in met de yazzara.
  • Schep het gehakt met de spinazie erop.
  • Serveer de naanpizza met de salade.