Skip to main content
Amerikaanse stijl pancakes met aardbeien

Amerikaanse stijl pancakes met aardbeien

2 porties | met slagroom

4.2
(52)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

150 gram

Tarwebloem

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten)

8 gram

Bakpoeder

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten, Ei, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

200 ml

Biologische boeren karnemelk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

200 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Poedersuiker

(Kan bevatten: Gluten, Ei, Melk (inclusief lactose), Soja, Noten)

250 gram

Aardbeien

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

Zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3666 kJ
Energie (kcal)876 kcal
Vetten34.2 g
waarvan verzadigd20.1 g
Koolhydraten120.5 g
waarvan suikers66.9 g
Vezels7.8 g
Eiwitten23.6 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Mengkom
Handmixer
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

1
  • Voeg de slagroom samen met de poedersuiker toe aan een mengkom.
  • Klop met een handmixer tot de slagroom stevig is en in pieken blijft staan.
  • Bewaar de slagroom in de koelkast terwijl je de pannenkoeken maakt.
2
  • Mix in een grote mengkom de eieren en karnemelk.
  • Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe.
  • Meng goed door tot het net een geheel is.
3
  • Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg een pollepel vol beslag toe aan de pan.
  • Bak de pannenkoeken 2 minuten per kant tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de pan en dek af onder aluminiumfolie om ze warm te houden.
  • Verhit telkens weer 1/4 el roomboter voordat je een nieuwe pannenkoek gaat bakken.
4
  • Snijd de aardbeien in plakken.
  • Serveer de pannenkoeken over borden.
  • Top af met de slagroom en aardbeien.
  • Besprenkel met honing naar smaak.

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders