Skip to main content
Havermoutkoekjes met crunchy pecannoten

Havermoutkoekjes met crunchy pecannoten

om te delen | met chocolate chips en banaan

.

Labels:
Recipe
Allergenen:
Haver
Gluten
Ei
Tarwe
Soja
Noten
Pecannoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk
/ Voor 2 personen

140 gram

Havermout

(Bevat: Haver, Gluten Kan bevatten: Cashewnoten, Macadamianoten, Gluten, Pecannoten, Pinda's, Paranoten, Sesamzaad, Pistachenoten, Noten, Tarwe, Rogge, Hazelnoten, Amandelnoten, Gerst, Walnoten)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

8 gram

Bakpoeder

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten, Ei, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

3 tl

Gemalen kaneel

75 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat: Soja Kan bevatten: Gluten, Pinda's, Sesamzaad, Noten, Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Banaan

40 gram

Pecanstukjes

(Bevat: Noten, Pecannoten)

Zelf toevoegen

2 el

Honing [of plantaardig alternatief]

¼ tl

Zout

Energie (kJ)3477 kJ
Energie (kcal)831 kcal
Vetten36.5 g
waarvan verzadigd11.2 g
Koolhydraten100.7 g
waarvan suikers52 g
Vezels13.2 g
Eiwitten18.1 g
Zout2.3 g
Potassium82 mg
Calcium14 mg
Iron0.5 mg
Grote kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pel de banaan en prak fijn in een grote kom.
  • Voeg het ei, de havermout, het bakpoeder, de kaneel, de honing en het zout toe aan de kom. Meng goed.
  • Roer de chocoladedruppels erdoor.
Koekjes maken
2
  • Draai het mengsel tot balletjes. Druk de koekjes zachtjes plat en leg in rijen op een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de rijen om en om op de bakplaat, zodat er voldoende ruimte tussen de koekjes is.
  • Verdeel de fijngehakte pecannoten over de koekjes.
Bakken en serveren
3
  • Bak de havermoutkoekjes 14 - 16 minuten in de oven. Ze horen nog zacht te zijn wanneer ze uit de oven komen.
  • Laat minimaal 30 minuten afkoelen op de bakplaat. Bewaar de koekjes in een luchtdicht koekblik.

Tip: Zijn de koekjes de volgende dag zacht geworden? Bak ze dan 5 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden, zodat ze weer lekker knapperig worden.

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders