Skip to main content
Brunchbox | Moederdag

Brunchbox | Moederdag

4 porties | Box met 3 brunchrecepten, verse smoothies en een gekookt eitje

Niets beter dan op Moederdag verrast worden met een heerlijke brunch! Met de Brunchbox is dat zo geregeld. Met drie verschillende receptjes voor vier personen, verse smoothies en een gekookt eitje wordt niet alleen mama, maar iedereen aan tafel in de watten gelegd.

Op het menu: Wentelteefjes van suikerbrood met mascarpone, yoghurt-bowls met vers fruit en gevulde croissants met ham en kaas. Als dat geen verwennerij is!

Labels:
Recept
Allergenen :
Hvede
Milk
Gluten
Sesamzaad
Avoine
Walnüsse
Cashewnoten
Lupine
Egg

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 pak(ken)

Danerolles - Croissantdeeg

(Bevat: Hvede, Milk, Gluten)

50 gram

Coburgerham

75 gram

Geraspte gruyère DOP

(Bevat: Milk)

500 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat: Milk)

½ pak(ken)

Granola

(Bevat: Sesamzaad, Avoine , Walnüsse, Cashewnoten Kan bevatten: Lupine, Erdnüsse, Schalenfrüchte, Latte, Uova, Soja)

1 stuk(s)

Suikerbrood

(Bevat: Lupine, Gluten, Hvede, Milk, Egg Kan bevatten: Soja, Glutenhaltiges Getreide, Schalenfrüchte, Sesamsamen)

300 gram

Verse frambozen en blauwe bessen

100 gram

Mascarpone

(Bevat: Milk)

6 stuk(s)

Ei

200 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat: Milk)

1.5 tl

Gemalen kaneel

1 stuk(s)

Aardbeiensmoothie

1 stuk(s)

Mango-passievruchtsmoothie

250 gram

Aardbeien

Zelf toevoegen

1 tl

Zout

1 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)2836 kcal
Energie (kJ)11866 kJ
Vetten126.1 g
waarvan verzadigd59.8 g
Koolhydraten328.8 g
waarvan suikers208.8 g
Vezels25.6 g
Eiwitten76.5 g
Zout9.6 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Diep bord
Koekenpan
Steelpan met deksel
Steelpan met deksel
Serveerschaal

Instructies

Croissants vullen en bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Open het blik croissantdeeg en snijd zes driehoeken los langs de stippellijnen.
  • Verdeel de coburgerham over het deeg en bestrooi met de geraspte gruyère.
  • Rol het belegde deeg op tot croissants en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 - 15 minuten in de oven.
Wentelteefjes maken
2
  • Snijd het suikerbrood in sneetjes van 2 cm dik.
  • Klop in een diep bord de melk, 2 eieren, 1/2 zakje kaneel en een snufje zout met een garde.
Wentelteefjes bakken
3
  • Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Wentel de plakken suikerbrood door het eimengel, leg in de pan en bak ongeveer 3 minuten per kant, of tot ze stevig beginnen te worden.

 

Eieren koken
4
  • Zet een steelpannetje op het vuur met genoeg water om de rest van de eieren helemaal onder water te zetten. 
  • Breng het water aan de kook en voeg de overige eieren voorzichtig één voor één toe met een lepel zodra het water goed aan de kook is.
  • Kook de eieren 6 minuten voor een zacht- en 8 minuten voor een hardgekookt eitje.
Yoghurt-bowls maken
5
  • Verdeel de yoghurt over diepe kommen.
  • Verwijder het kroontje van de aardbeien en snijd de aardbeien in plakjes.
  • Garneer de yoghurt met de granola.
  • Maak met blauwe bessen en aardbeien een hart op de yoghurt (zie Tip).

Tip: Serveer eventueel het overige fruit ernaast.

Serveren
6
  • Dek de tafel met de yoghurt-bowls, gekookte eitjes en de verse smoothies.
  • Leg de croissants op een serveerschaal.
  • Verdeel de wentelteefjes over de borden en garneer met de mascarpone en frambozen.

Tip: Fijne moederdag!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Perencrumble

Perencrumble

met Griekse yoghurt
Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Oostenrijkse roerbak met aardappelen en een spiegelei
Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Briochebroodje met rundermerguez

Briochebroodje met rundermerguez

met ijsbergsla, gekruide aioli en een eitje
Kalfsstoof met aardappelpartjes

Kalfsstoof met aardappelpartjes

met salade van haricots verts en cherrytomaten
Double veggie - Huevos rancheros met cannellinibonen, avocado en cheddar

Double veggie - Huevos rancheros met cannellinibonen, avocado en cheddar

met extra groenten, tomaten, verse koriander en limoen
Peruaanse vegetarische roerbak met portobello en spiegelei

Peruaanse vegetarische roerbak met portobello en spiegelei

met zoete-aardappelfrietjes en pittige groene saus
Huevos rancheros met cannellinibonen en avocado

Huevos rancheros met cannellinibonen en avocado

met cheddar, zure room en mini-tortilla's
Vegetarische hokkien noedels

Vegetarische hokkien noedels

met ei, Oosterse groenten, kastanjechampignons en taugé
Veggie + protein - Broodje portobello met kalfsburger als extra

Veggie + protein - Broodje portobello met kalfsburger als extra

met spiegelei, aardappelen en geroosterde courgette
Portobelloburger met spiegelei

Portobelloburger met spiegelei

met gebakken aardappelen en geroosterde courgette
Koolrabiquiche met oude kaas en rozemarijn

Koolrabiquiche met oude kaas en rozemarijn

met zonnebloempitten en een komkommersalade
Aubergine-curry met gele rijst

Aubergine-curry met gele rijst

met kruidenyoghurtsaus en cashewnoten
Spaghetti met tomaat-mascarponesaus en vegetarisch gehakt

Spaghetti met tomaat-mascarponesaus en vegetarisch gehakt

met pecorino en basilicum
Snelle vegetarische curry-noedelsoep

Snelle vegetarische curry-noedelsoep

met Javaanse wokpasta en gekookt ei
Omelet-wrap met Aziatisch gekruid gehakt

Omelet-wrap met Aziatisch gekruid gehakt

met sojasaus, groenten en zoet-pittige chilisaus
Nasi goreng met roerei en zoetzure tomatensaus

Nasi goreng met roerei en zoetzure tomatensaus

met gebakken uitjes
Gehaktbrood met serranoham en bruschetta

Gehaktbrood met serranoham en bruschetta

met geroosterde groenten, ovenfriet en truffelmayonaise

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tex Mex-bowl met heekfilet en guacamole

Tex Mex-bowl met heekfilet en guacamole

met rijst, frisse maissalsa en BBQ-rub
Traybake met kipdrumsticks

Traybake met kipdrumsticks

met Surinaamse kruiden en ingelegde ui
Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

met noedelsalade en sesamzaadjes
Orzo met knoflookgarnalen en verse kruiden

Orzo met knoflookgarnalen en verse kruiden

met citroen, amandelschaafsel en courgette
Zelfgemaakte saucijzenbroodjes met krieltjes

Zelfgemaakte saucijzenbroodjes met krieltjes

met knapperige appel-komkommersalade
Cheesy taco's met chili sin carne en guacamole

Cheesy taco's met chili sin carne en guacamole

met taco's, zure room en salsa
Tortelloni in tomatensaus met Parmigiano Reggiano

Tortelloni in tomatensaus met Parmigiano Reggiano

met vers basilicum en kleine rucolasalade
Gelecurrynoedels met champignons en peultjes

Gelecurrynoedels met champignons en peultjes

met kokosmelk, limoen en paprika
Orzobowl met kip, limoen-yoghurtsaus en verse munt

Orzobowl met kip, limoen-yoghurtsaus en verse munt

met cherrytomaten en komkommersalade
Sweet & smokey cottage pie met rundvlees en cheddar

Sweet & smokey cottage pie met rundvlees en cheddar

met verborgen groenten voor kinderen: tomaat en zoete aardappel
Platbroodpizza's met smokey garnalen

Platbroodpizza's met smokey garnalen

met witte kaas, rucolasalade en groene puntpaprika
Andijviestamppot met Grana Padano en rode pesto

Andijviestamppot met Grana Padano en rode pesto

met cherrytomatensaus en balsamicocrème
Entrecote met kruidenhollandaise en friet

Entrecote met kruidenhollandaise en friet

met frisse salade van botersla en radijs
Hartige tarte tatin met chioggiabiet

Hartige tarte tatin met chioggiabiet

met witte kaas, verse kruiden en frisse rucolasalade
Kip met zoete-aardappelpuree en mais-salsa

Kip met zoete-aardappelpuree en mais-salsa

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Kip-cheeseburger met sesammayo en frisse pindakoolsla

Kip-cheeseburger met sesammayo en frisse pindakoolsla

op een streetfoodbroodje met aardappelpartjes en verse kruiden
Keto-vriendelijke varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

Keto-vriendelijke varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

met cheesy romige spinazie en citroenmayonaise
Steak met aardappelsalade met dilledressing

Steak met aardappelsalade met dilledressing

met gebakken ui, radijs en sperziebonen
Fiocchi tricolore met burrata en basilicumcrème

Fiocchi tricolore met burrata en basilicumcrème

in champignon-tomatensaus met Siciliaanse kruiden
Bulgurbowl met chioggiabiet, avocado en witte kaas

Bulgurbowl met chioggiabiet, avocado en witte kaas

met pistachenoten, sinaasappeldressing en koriander