Feestelijke brownie met glazuur van witte chocolade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Feestelijke brownie met glazuur van witte chocolade

Feestelijke brownie met glazuur van witte chocolade

9 stuks | met speculaas en bosbessenjam

.

Labels:
Recept
Allergenen :
Eieren
•Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

400 gram

Mix voor chocoladecake

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten, Pinda's, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Lupine)

100 gram

Witte-chocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

45 gram

Bosbessenjam

(Kan bevatten Pinda's, Noten)

60 gram

Speculaasstukjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

50 gram

Poedersuiker

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)

Zelf toevoegen

3 el

[Plantaardige] melk

80 ml

Water

40 gram

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6412 kJ
Energie (kcal)1532 kcal
Vetten48.2 g
waarvan verzadigd28.5 g
Koolhydraten243.2 g
waarvan suikers173.3 g
Vezels6.9 g
Eiwitten24.5 g
Zout6.2 g

Benodigdheden

•Bakpapier
•Grote kom
•Ovenschaal
•Steelpan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Weeg de roomboter af en snijd in blokjes. Zet opzij en laat op kamertemperatuur komen.
  • Bekleed een vierkante bakvorm of ovenschaal van 20 cm x 20 cm met bakpapier. 
  • Klop in een grote kom de eieren, roomboter, water en de cakemix tot een glad beslag. 
2
  • Giet het beslag in de bakvorm. 
  • Bak de brownies 20 - 25 minuten in de oven. De brownies zijn gaar als je ziet dat er scheurtjes ontstaan op het oppervlak. 
  • Haal de brownie uit de oven en laat ze afkoelen. 
3
  • Voeg de witte chocolade en melk toe aan een kleine steelpan op laag vuur. 
  • Verwarm 4 - 5 minuten of tot de witte chocolade volledig gesmolten is. 
  • Haal de steelpan van het vuur en roer de poedersuiker erdoorheen. 
  • Roer tot een gladde massa ontstaat. 
4
  • Verdeel het wittechocoladeglazuur over de brownie. 
  • Schep wat van de bosbessenjam op het glazuur en verdeel voorzichtig met een vork.
  • Bestrooi met de speculaasstukjes.
  • Snijd de brownie in 9 stukken en serveer.