Skip to main content
Bao-broodjes met barbecuekip
Bao-broodjes met barbecuekip

Bao-broodjes met barbecuekip

2 porties | met zoetzure komkommer, kool en wortel

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Maak deze week zelf bao buns - een smaakvolle Chinese uitvinding om een vaak zoete en kleverige saus makkelijk onderweg op te eten. Streetfoodproof dus en perfect voor tussendoor!

Labels:
Recipe
Allergenen :
Tarwe
Gluten
Mosterd
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

4 stuk(s)

Bao-broodje

(Bevat: Tarwe, Gluten)

1 stuk(s)

Mini-komkommer

50 gram

Barbecuesaus

(Bevat: Mosterd)

5 ml

Sojasaus

(Bevat: Tarwe, Gluten, Soja)

50 gram

Wittekool en wortel

100 gram

Kippendijreepjes

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

2 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2150 kJ
Energie (kcal)514 kcal
Vetten20.7 g
waarvan verzadigd3.8 g
Koolhydraten62.1 g
waarvan suikers16.2 g
Vezels3.8 g
Eiwitten17.8 g
Zout1.5 g
Potassium126.2 mg
Calcium13.5 mg
Iron0.7 mg

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Zeef
Deksel
Grote pan
Keukenpapier

Instructies

1
  • Snijd de komkommer in dunne staafjes van ongeveer 5 cm lang.
  • Meng in een kom 1 tl suiker met 2 el wittewijnazijn. Voeg de komkommer toe en breng op smaak met zout. Meng goed en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
  • Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kippendijreepjes toe en bak in 5 - 6 minuten goudbruin.
  • Voeg de barbecuesaus en 1 tl sojasaus toe en meng goed.
2
  • Breng een laagje water aan de kook in een grote pan met deksel.
  • Bekleed een vergiet of zeef met bakpapier en zet het vergiet op de pan met kokend water, maar zorg ervoor dat het vergiet het water niet raakt.
  • Leg de bao-broodjes in het vergiet en stoom, afgedekt, 3 - 4 minuten (zie Tip).

Tip: Pas op dat de broodjes niet nat worden wanneer je het deksel eraf haalt!

3
  • Besmeer de binnenkant van de broodjes met mayonaise.
  • Vul de broodjes met de kip, de koolmix en de zoetzure komkommer.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders