Noedels met gemengde paddenstoelen, paksoi en pinda’s
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met gemengde paddenstoelen, paksoi en pinda’s

Noedels met gemengde paddenstoelen, paksoi en pinda’s

Met een heerlijke mix van Hollandse kastanjechampignons en oesterzwammen

De noedels geef je een Oosterse smaak door het toevoegen van verse basilicum, gember, sojasaus en rode peper. De combinatie van paksoi en twee soorten paddenstoelen zorgen voor een zachte smaak. Wil je meer weten over onze Nederlandse champignonteler? Kijk dan op blog.hellofresh.nl!

Allergenen :
Gluten
Soja
Selderij
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode ui

½ cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

300 gram

Paksoi

150 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

150 gram

Gemengde paddenstoelen

3 stuk(s)

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

4 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

50 gram

Pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 tl

Bruine suiker

2 tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)595 kcal
Energie (kJ)2489 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten21 g
Zout0 g

Benodigdheden

Mes
Pan
Grote pan

Instructies

Snijd de paksoi klein
1

Snipper de rode ui. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Snijd de paksoi klein en houd de witte delen apart van de bladeren.

2

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de noedels, afgedekt, 2 - 3 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Roerbak de rode ui, gember, rode peper en paksoi
3

Verhit ondertussen de roomboter in een wok en roerbak de rode ui, gember en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de paddenstoelen en witte delen van de paksoi toe en roerbak 4 minuten op hoog vuur. Voeg halverwege de bladeren van de paksoi, de sojasaus, bruine suiker en witte wijnazijn toe.

4

Scheur ondertussen de basilicum klein.

Voeg de noedels en de helft van de pinda’s toe aan de wok
5

Voeg de noedels en de helft van de pinda’s toe aan de wok en verhit 1 minuut.

Garneer met de basilicum en achtergehouden pinda’s.
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de basilicum en achtergehouden pinda’s.

Tip! Heb je limoen over? Voeg dan 1 tl limoenrasp per persoon tegelijk toe met de rode ui en vervang de azijn door een ½ - 1 el limoensap per persoon.