topBanner
Oosterse rijstsalade met paprika, mango en pinda’s

Oosterse rijstsalade met paprika, mango en pinda’s

Azië op je bord door de smaken van limoen, gember en rode peper

Lees meer

gebruikt worden als basis voor een zomerse salade. In deze salade meng je veel groenten met elkaar. De Oosterse dressing maak je van limoen, gember, rode peper en sojasaus.

Allergenen :Glutenbevattende granenSojaPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Zilvervliesrijst

½ cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Rode paprika

150 gram

Gele cherrytomaten

½ stuk(s)

Mango

60 gram

Pinda's

(BevatPinda's)

8 stuk(s)

Verse bieslook

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2937.168 kJ
Energie (kcal)702 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikersnull.0 g
Vezels10 g
Eiwitten17 g
Zoutnull.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Pan
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 300 ml water per persoon met een beetje zout in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 15 – 20 minuten. Giet daarna als het nodig is af, roer de rijstkorrels met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.

2

Schil ondertussen de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Was de limoen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.

3

Maak in een kom de dressing van sojasaus, een ½ el limoensap per persoon, een ½ tl limoenrasp per persoon, de rode peper, gember, zonnebloemolie, honing en 1 tl kokend water van de rijst.

4

Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken. Snijd de paprika in dunne repen. Snijd de cherrytomaten doormidden en de mango in blokjes. Meng dit in een saladekom.

5

Hak de pinda’s grof en snijd de bieslook klein.

6

Voeg de rijst, de dressing, het grootste deel van de pinda’s en het grootste deel van de bieslook toe aan de saladekom. Breng de salade op smaak met extra limoensap, peper en zout.

7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige bieslook en pinda’s.