Luxe tjap tjoy met garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

30 gram

Kroepoek met zeewier

25 gram

Gesneden ui

75 gram

Jasmijnrijst

zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

50 gram

Broccolini

gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

(Kan bevatten Selderij)

120 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3024 kJ
Energie (kcal)723 kcal
Vetten20.4 g
waarvan verzadigd2.6 g
Koolhydraten101.8 g
waarvan suikers21.3 g
Vezels8.5 g
Eiwitten27.2 g
Zout3.1 g

Instructies

1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel.
  • Kook de broccolini 1 - 2 minuten in de pan met deksel en haal met een schuimspaan uit het water. 
  • Kook vervolgens de rijst 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. 
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok of hapjespan. Bak de ui, knoflook, rode peper en gember 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de garnalen toe samen met 1 tl bloem per persoon en roerbak 3 - 4 minuten. Verwijder de garnalen uit de pan.
3
  • Verkruimel 1/4 kippenboullionblokje boven dezelfde pan.
  • Voeg de groentemix en broccolini toe in de pan en bak 5 - 7 minuten.
  • Voeg de zoete Aziatische saus en 50 ml water per persoon in de pan. Roer goed door en laat 2 - 3 minuten inkoken tot er een saus ontstaat op middelhoogvuur.
  • Voeg de en sesamolie en de garnalen toe en bak het geheel nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Verdeel de rijst over de borden.
  • Schep de groenten, garnalen en de saus over de rijst.