Luxe tjap tjoy met garnalen
Allergenen :
Soja
•Tarwe
•Sesamzaad
•Schaaldieren
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
gram
Mix van verse gember, knoflook en rode peper
30 gram
Kroepoek met zeewier
25 gram
Gesneden ui
75 gram
Jasmijnrijst
zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
50 gram
Broccolini
gram
Groentemix: paprika, prei, wortel en kool
(Kan bevatten Selderij)
120 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
Instructies
1
- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel.
- Kook de broccolini 1 - 2 minuten in de pan met deksel en haal met een schuimspaan uit het water.
- Kook vervolgens de rijst 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
2
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok of hapjespan. Bak de ui, knoflook, rode peper en gember 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de garnalen toe samen met 1 tl bloem per persoon en roerbak 3 - 4 minuten. Verwijder de garnalen uit de pan.
3
- Verkruimel 1/4 kippenboullionblokje boven dezelfde pan.
- Voeg de groentemix en broccolini toe in de pan en bak 5 - 7 minuten.
- Voeg de zoete Aziatische saus en 50 ml water per persoon in de pan. Roer goed door en laat 2 - 3 minuten inkoken tot er een saus ontstaat op middelhoogvuur.
- Voeg de en sesamolie en de garnalen toe en bak het geheel nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
4
- Verdeel de rijst over de borden.
- Schep de groenten, garnalen en de saus over de rijst.