
Kruidige kikkererwtenstoof met spinazie en witte kaas
met pitabrood en yoghurt
Wist je dat kikkererwten wel 4 tot 5 keer meer vitamine E bevatten dan andere peulvruchten? Dit is onder andere goed voor je stofwisseling.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
2.5 tl
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
½ blik(ken)
Kikkererwten
½ zakje(s)
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
¾ tl
Gemalen kurkuma
125 ml
Kokosmelk
150 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
2 stuk(s)
Pitabroodje
(Bevat Tarwe)
25 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
100 ml
[Zoutarme] groentebouillon
Benodigdheden
Instructies

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet.

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een braad- of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, gember en rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en bak 3 - 4 minuten, of tot de ui glazig is en de knoflook lichtjes kleurt. Voeg de kikkererwten en kerriepoeder toe en meng alles door elkaar. Bak het geheel 6 - 7 minuten, of tot de kikkererwten licht gebakken zijn.

Haal ongeveer 1/3 van de kikkererwten uit de pan en bewaar apart voor de garnering. Plet de kikkererwten in de pan grof met een aardappelstamper of achterkant van een pollepel.

Bereid de bouillon. Voeg de kurkuma, kokosmelk, de bouillon en 100 ml water per persoon toe en meng goed door zodat alles van de bodem loskomt. Breng het geheel aan de kook en laat, onafgedekt, ongeveer 25 - 30 minuten pruttelen, of tot de stoof mooi is ingedikt. Voeg vervolgens de spinazie toe en roer tot deze is geslonken.

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pita's in 6 – 8 minuten goudbruin, of toast de pitabroodjes in een broodrooster.

Snijd de pitabroodjes in stukken. Verdeel de stoof over diepe borden. Garneer elk bord met 1 el volle yoghurt, de apart gehouden kikkererwten en verkruimel de witte kaas eroverheen. Serveer met de pitabroodjes.