Krieltjesschotel met rundergehakt en rode pesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krieltjesschotel met rundergehakt en rode pesto

Krieltjesschotel met rundergehakt en rode pesto

met Italiaanse groenten en verse peterselie

Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze met schil en al kookt?

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

2.5 gram

Verse krulpeterselie

100 gram

Rundergehakt met köftekruiden

200 gram

Italiaanse groentemix met champignons

40 gram

Rode pesto

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)881 kcal
Energie (kJ)3686 kJ
Vetten53 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers9 g
Vezels6.3 g
Eiwitten39 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af. Snijd ondertussen de verse krulpeterselie fijn.

Bakken
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan op hoog vuur. Bak het gekruide rundergehakt 3 - 4 minuten. Voeg de groentemix en de helft van de krulpeterselie toe en bak 5 - 6 minuten.

Tip: De groentemix in dit gerecht bevat voornamelijk groene groenten. Groene groenten zijn onder andere rijk aan ijzer, calcium en foliumzuur - alle drie dragen bij aan een sterk en energiek lichaam!

Pesto toevoegen
3

Voeg de krieltjes en rode pesto toe aan de hapjespan. Schep goed om en bak nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie.