Skip to main content
Hollandse aardappelsalade met gerookte forel en yoghurtdressing
Hollandse aardappelsalade met gerookte forel en yoghurtdressing

Hollandse aardappelsalade met gerookte forel en yoghurtdressing

Heerlijk met pittige radijsjes en knapperige paprika

Voor de gerookte forel zijn wij de grens over gegaan: deze vis is gekweekt in de bergen van Turkije. De forel is opgegroeid in een natuurlijke omgeving met zuiver smeltwater dat van de Turkse bergen naar beneden komt. De vis is op ambachtelijke wijze boven een open eikenhoutvuur gerookt.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

5 stuk(s)

Radijs

¼ stuk(s)

Groene paprika

25 gram

Veldsla

1 el

Labne

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)

70 gram

Gerookte forelfilet

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

½ gram

Olijfolie

1 el

Mosterd

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)504 kcal
Energie (kJ)2108.7 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten52 g
Vezels7 g
Eiwitten22 g

Instructies

1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de ingrediënten
2

Snijd of schaaf ondertussen de radijs in dunne plakjes. Snijd de helft van het radijsblad klein. Snijd de groene paprika klein. Meng de radijs en het fijngesneden blad met de paprika in een saladekom. Scheur de veldsla klein en voeg toe.

Maak een yoghurtsaus
3

Maak een yoghurtsaus van de Turkse yoghurt, olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, honing, peper en zout.

Verdeel de gerookte forel met een vork in kleine stukken
4

Verdeel de gerookte forel met een vork in kleine stukken en voeg de forel, de krieltjes en de yoghurtsaus toe aan de groenten in de saladekom. Breng verder op smaak met peper, zout en witte balsamicoazijn.

Verdeel de aardappelsalade over de borden
5

Verdeel de aardappelsalade over de borden.

Tip! Wil jij jouw salade wat extra pit geven? Voeg dan ¼ rode ui of sjalot (fijngesneden) per persoon toe. Je kunt ook 1 el fijngesneden kappertjes of augurken toevoegen aan de yoghurtsaus om een zuurtje toe te voegen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

met jalapeño's, paprika en avocado als extra
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room
Low-carb salade met kogelbiefstuk

Low-carb salade met kogelbiefstuk

met krokante kikkererwten en gegrilde courgette
Kipworstjes met parelcouscous

Kipworstjes met parelcouscous

met labne, sumak en gestoofde groenten in Midden-Oosterse kruiden
Krieltjes in paprikasaus met kipworstjes

Krieltjes in paprikasaus met kipworstjes

met broccoli en witte kaas
Ramenbowl met pittige garnalen, sugarsnaps en noedels

Ramenbowl met pittige garnalen, sugarsnaps en noedels

met champignons, zoetzure radijs en gomasio
HE veggie - Parelcouscoussalade met feta

HE veggie - Parelcouscoussalade met feta

en extra tomaat, limoen en avocado
Double veggie - Tostada met kip

Double veggie - Tostada met kip

met een dubbele portie frisse salade van maïs en tomaat
Parelcouscoussalade met biefstukpuntjes als extra

Parelcouscoussalade met biefstukpuntjes als extra

met avocado, feta en koriander
Filipijnse groene linzencurry met kokosmelk

Filipijnse groene linzencurry met kokosmelk

met naan, spinazie en broccoli
Risotto met heekfilet en pastinaak

Risotto met heekfilet en pastinaak

met basilicumcrème en oude kaas
Double protein - Krieltjessalade met extra portie mediterrane kipfilet

Double protein - Krieltjessalade met extra portie mediterrane kipfilet

met cherrytomaten, komkommer en mais
Gekonfijte eend in knapperig ketjap-jasje

Gekonfijte eend in knapperig ketjap-jasje

met sinaasappel en zoetzure komkommer-radijssalade
Pokébowl met gemarineerde tofu en rijst

Pokébowl met gemarineerde tofu en rijst

met sojabonen, zoetzure radijs en avocado
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + Protein - Parelcouscoussalade met varkensworst als extra

Veggie + Protein - Parelcouscoussalade met varkensworst als extra

met feta, avocado en koriander
Kippenbout met citroen en krieltjes uit de oven

Kippenbout met citroen en krieltjes uit de oven

met een romige stoof van boerenkool en paddenstoelen
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Double veggie - Farfalle met bospaddenstoelenpesto

Double veggie - Farfalle met bospaddenstoelenpesto

met doperwten en gele courgette als extra

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Italiaanse stijl tortellonisoep met spinazie

Italiaanse stijl tortellonisoep met spinazie

met Italiaanse kaas en basilicumcrème
Singapore stijl noedels met garnalen en buikspek

Singapore stijl noedels met garnalen en buikspek

geïnspireerd op Hokkien Mee, met gefrituurde uitjes en limoen
Lomo saltado stijl biefstukreepjes met frietjes

Lomo saltado stijl biefstukreepjes met frietjes

Peruaanse klassieker, met tomaat, peterselie en paprika
Romige kipgehaktballetjes met orzo en broccoli

Romige kipgehaktballetjes met orzo en broccoli

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Sticky kalkoensaté met gesmoorde kokosboontjes

Sticky kalkoensaté met gesmoorde kokosboontjes

met rijst, rode peper en gele currykruiden
Romige groenelinzenstoof met pecorino

Romige groenelinzenstoof met pecorino

met boerenkool en knoflook-maanzaadbroodje
Pesto mac & cheese met kaasblokjes en mozzarella

Pesto mac & cheese met kaasblokjes en mozzarella

met verborgen groenten voor kinderen: broccoli
Kikkererwtencurry met zoete aardappel

Kikkererwtencurry met zoete aardappel

met rijst, abrikozenchutney en verse kruiden
Goedgevulde couscousbowl met witte kaas

Goedgevulde couscousbowl met witte kaas

met zoete aardappel, citroen, amandelen en komkommer
Entrecote met sinaasappelgeglaceerde wortels en amandelschaafsel

Entrecote met sinaasappelgeglaceerde wortels en amandelschaafsel

met zoete-aardappelpuree, uienjus en komkommersalade
Keto-vriendelijke varkenshaassalade met witte kaas en komkommeryoghurt

Keto-vriendelijke varkenshaassalade met witte kaas en komkommeryoghurt

met geroosterde aubergine, botersla en cashewstukjes
Kaasschnitzel met knoflookkrieltjes

Kaasschnitzel met knoflookkrieltjes

met romige komkommer-appelsalade en verse kruiden
Vistaco's met avocado-kiwisalsa en zure room

Vistaco's met avocado-kiwisalsa en zure room

met jalapeño, rodekool en verse kruiden
Frisse krieltjessalade met tonijn en witte kaas

Frisse krieltjessalade met tonijn en witte kaas

met kappertjes, sperziebonen en verse dille
Kipfilethaasje in zoete sojasaus met pikante honingpinda's

Kipfilethaasje in zoete sojasaus met pikante honingpinda's

met knoflookrijst, paksoi en wortel
Vlaamse stijl saucijzenbroodjes

Vlaamse stijl saucijzenbroodjes

met zelfgemaakte appelmoes en rauwkost
Romige zoete-aardappeldahl met naan

Romige zoete-aardappeldahl met naan

met pompoenpittensalsa, limoen en spinazie
Stir-fry met tempeh en pittige ketjapsaus

Stir-fry met tempeh en pittige ketjapsaus

met aardappelpartjes en groenten
Kippendijreepjes in gele currysaus

Kippendijreepjes in gele currysaus

met bloemkoolrijst en paprika
Plantaardige schnitzel met knoflook-gemberrijst

Plantaardige schnitzel met knoflook-gemberrijst

met zoetzure rauwkost, zoete Aziatische saus en gomasio