HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHollandse Aardappelsalade Met Gerookte Forel En Yoghurtdressing
topBanner
Hollandse aardappelsalade met gerookte forel en yoghurtdressing

Hollandse aardappelsalade met gerookte forel en yoghurtdressing

Heerlijk met pittige radijsjes en knapperige paprika

Lees meer

Voor de gerookte forel zijn wij de grens over gegaan: deze vis is gekweekt in de bergen van Turkije. De forel is opgegroeid in een natuurlijke omgeving met zuiver smeltwater dat van de Turkse bergen naar beneden komt. De vis is op ambachtelijke wijze boven een open eikenhoutvuur gerookt.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)EiZwaveldioxide of sulfietenVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Krieltjes

10 stuk(s)

Radijs

½ stuk(s)

Groene paprika

50 gram

Veldsla

2 el

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide of sulfieten)

140 gram

Gerookte forelfilet

(BevatVis)

Zelf toevoegen

1 gram

Olijfolie

2 el

Mosterd

2 tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2108.736 kJ
Energie (kcal)504 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikersnull.0 g
Vezels7 g
Eiwitten22 g
Zoutnull.0 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd of schaaf ondertussen de radijs in dunne plakjes. Snijd de helft van het radijsblad klein. Snijd de groene paprika klein. Meng de radijs en het fijngesneden blad met de paprika in een saladekom. Scheur de veldsla klein en voeg toe.

3

Maak een yoghurtsaus van de Turkse yoghurt, olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, honing, peper en zout.

4

Verdeel de gerookte forel met een vork in kleine stukken en voeg de forel, de krieltjes en de yoghurtsaus toe aan de groenten in de saladekom. Breng verder op smaak met peper, zout en witte balsamicoazijn.

5

Verdeel de aardappelsalade over de borden.

Tip! Wil jij jouw salade wat extra pit geven? Voeg dan ¼ rode ui of sjalot (fijngesneden) per persoon toe. Je kunt ook 1 el fijngesneden kappertjes of augurken toevoegen aan de yoghurtsaus om een zuurtje toe te voegen.