HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconParelgerst Met Paprika, Pecorino En Zoete Maïskolf
topBanner
Parelgerst met paprika, pecorino en zoete maïskolf

Parelgerst met paprika, pecorino en zoete maïskolf

De nootachtige gerst heeft in dit gerecht nog een lichte bite

Lees meer

Parelgerst is de volkoren variant van parelgort. Je noemt gerst namelijk pas gort als het gepeld is. Gerst heet parelgerst als de korrels tot een rondere vorm zijn geslepen. Bij de parelgerst serveer je Italiaanse schapenkaas Pecorino. Deze naam komt uit het Italiaans: pecora betekent letterlijk schaap.

Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6

2 stuk(s)

Maiskolf

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

170 gram

Parelgerst

(BevatGlutenbevattende granen)

2 tl

Gedroogde oregano

1 stuk(s)

Rode paprika

3 takje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

65 gram

Mesclun

50 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2882.7760000000003 kJ
Energie (kcal)689 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels20 g
Eiwitten25 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Koekenpan
Deksel
Pan
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven op 200 graden en bereid de bouillon. Verwijder de bladeren van de maïskolf. Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn.

2

Verhit de roomboter in een koekenpan of hapjespan met deksel en bak de maïskolf, afgedekt, 15 minuten op middelhoog vuur. Draai regelmatig om. Haal daarna uit de pan en houd warm in de oven.

3

Verhit ondertussen de olijfolie in een pan met deksel en fruit de rode ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de parelgerst en oregano toe en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 20 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan en voeg als het nodig is extra water toe om aanbranden te voorkomen.

4

Snijd ondertussen de rode paprika en krulpeterselie klein. Besprenkel de mesclun met de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout in een saladekom en bewaar apart.

5

Zet de koekenpan of hapjespan terug op middelhoog vuur en bak de paprika 5 minuten in het achtergebleven vet van de maiskolf. Voeg halverwege de helft van de krulpeterselie toe en bestrooi met peper en zout.

6

Voeg de paprika en pecorino bij de parelgerst en verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de achtergehouden peterselie en serveer met de maïskolf en mesclun.

Lekker: smeer de maïskolf vlak voor het opdienen in met roomboter en bestrooi naar smaak met zeezout.