HelloFresh
topBanner
Volkoren pitabrood met falafel, rodekoolsalade en labne

Volkoren pitabrood met falafel, rodekoolsalade en labne

De labne geeft dit gerecht een twist uit het Midden-Oosten

Lees meer

Labne is een zachte kaas met uitgelekte yoghurt als basis. In het Midden-Oosten eten ze labne vaak als onderdeel van de mezzetafel. Door de tijm, oregano en basilicum krijgt de labne een extra kruidige smaak. Dit gerecht staat zo op tafel, mede dankzij de voorgesneden rodekool, wortel en ijsbergsla.

Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
2
1
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
2
1
3
4
5
6

300 g

Falafeldeeg

(BevatGlutenbevattende granen)

2 takje

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4 stuks

Volkoren pitabrood

(BevatGlutenbevattende granen)

75 g

IJsbergsla en veldsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Rode kool en wortel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

100 g

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

5 el

Zonnebloemolie

2 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Honing

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2912.0640000000003 kJ
Energie (kcal)696 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten75 g
Vezels18 g
Eiwitten25 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Koekenpan
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 250 graden of maak gebruik van een broodrooster.

2

Draai per persoon 6 - 7 falafelballetjes (door deze eerst te kneden en dan te rollen). Hak de krulpeterselie fijn.

3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de falafelballetjes 2 - 3 minuten op middelhoog vuur aan elke kant bruin. Pas op, de falafel bakt snel aan.

4

Besprenkel de volkoren pitabroodjes met water en bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven of broodrooster

5

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, honing, witte wijnazijn, peper en zout. Meng de ijsbergslamelange met de rodekool-wortelmix, krulpeterselie en dressing in een saladekom.

6

Verdeel de pitabroodjes over de borden. Beleg de pitabroodjes naar wens met de labne, falafel en salade.

Tip! Bekijk het blog voor tips hoe je het gemakkelijkste falafelballetjes kunt maken. Heb je weinig tijd? Maak dan falafelburgers in plaats van falafelballetjes. Verdeel het deeg in 2 burgers per persoon en bak 3 – 4 minuten aan elke kant.