topBanner
Aardappelen met olijvencrème, tomaten en radijs

Aardappelen met olijvencrème, tomaten en radijs

Vastkokende aardappelen met de zomerse smaak van verse citroen en olijven

Lees meer

De annabelle aardappel is in Nederland nog vrij onbekend, maar in Duitsland wordt deze vastkokende en frisse aardappel al veel gegeten. Op ons blog lees je over verschillende aardappelen die in de box zitten. De olijvencrème bestaat uit groene olijven, kappertjes en crème fraîche.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Tomaat

7 stuk(s)

Radijs

2 takje(s)

Verse krulpeterselie

20 gram

Zonnebloempitten

½ stuk(s)

Citroen

80 gram

Olijvencrème

(BevatMelk (inclusief lactose), Mosterd)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)1753.096 kJ
Energie (kcal)419 kcal
Vetten17.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels7 g
Eiwitten9 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Pan
Kom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Schil of was de aardappelen (annabelle) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper ondertussen de sjalot. Snijd de tomaat in parten en snijd of schaaf de radijs in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsblad klein en hak de krulpeterselie fijn. Meng alle groenten en het grootste deel van de krulpeterselie in een saladekom.

3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Pers ondertussen het sap van de citroen uit en roer een ½ el citroensap per persoon door de olijvencrème.

4

Voeg de aardappelen en olijvencrème toe aan de saladekom en breng op smaak met peper, zout en extra citroensap.

5

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de zonnebloempitten en overige krulpeterselie.