Aardappelen met olijvencrème, tomaten en radijs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aardappelen met olijvencrème, tomaten en radijs

Aardappelen met olijvencrème, tomaten en radijs

Vastkokende aardappelen met de zomerse smaak van verse citroen en olijven

De annabelle aardappel is in Nederland nog vrij onbekend, maar in Duitsland wordt deze vastkokende en frisse aardappel al veel gegeten. Op ons blog lees je over verschillende aardappelen die in de box zitten. De olijvencrème bestaat uit groene olijven, kappertjes en crème fraîche.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

¼ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Tomaat

4 stuk(s)

Radijs

1 takje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Citroen

40 gram

Olijvencrème

(Bevat Melk (inclusief lactose), Mosterd)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)419 kcal
Energie (kJ)1753 kJ
Vetten17 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten9 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Kom
Koekenpan

Instructies

Snijd de aardappelen
1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Schil of was de aardappelen (annabelle) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de groenten
2

Snipper ondertussen de sjalot. Snijd de tomaat in parten en snijd of schaaf de radijs in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsblad klein en hak de krulpeterselie fijn. Meng alle groenten en het grootste deel van de krulpeterselie in een saladekom.

Meng het citroensap met de olijvencrème
3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Pers ondertussen het sap van de citroen uit en roer een ½ el citroensap per persoon door de olijvencrème.

4

Voeg de aardappelen en olijvencrème toe aan de saladekom en breng op smaak met peper, zout en extra citroensap.

Garneer met zonnebloempitten
5

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de zonnebloempitten en overige krulpeterselie.