topBanner
Koude aardappelsalade met kipdrumsticks

Koude aardappelsalade met kipdrumsticks

Met gebakken paprika en bosui

Lees meer

Je serveert deze pittige piri-piri-kippenpoten samen met een aardappelsalade met knapperige paprika en frisse bosui. Je kunt de aardappelen ruim van tevoren maken - zo hoef je niet te wachten totdat ze zijn afgekoeld. Het zetmeel in de aardappelen heeft nog een extra functie: doordat het een beschermend laagje vormt op je tong, smaakt de piri-pirisaus minder pittig.

Labels:Eten binnen 3 dagenFamily
Allergenen :EiMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuk(s)

Gekruide kipdrumsticks

400 gram

Vastkokende aardappelen

10 spriet(en)

Verse bieslook

2 stuk(s)

Rode paprika

3 stuk(s)

Bosui

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3171 kJ
Energie (kcal)758 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd11.1 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers8.7 g
Vezels7 g
Eiwitten39 g
Zout0.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Snijd de kipdrumsticks op 2 plekken in tot op het bot. Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel en bak de kipdrumsticks in 5 – 6 minuten rondom bruin op hoog vuur. Verlaag het vuur, voeg 1 el water per persoon toe en bak de kipdrumsticks, afgedekt, in 13 – 16 minuten gaar op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

2

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm. Voeg de aardappelen toe aan de pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 10 – 12 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en spoel onder met koud water om ze af te koelen.

3

Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn. Snijd de rode paprika in kleine blokjes en snijd zowel het groen als het wit van de bosui in fijne ringen.

4

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paprika met de bosui 5 – 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

5

Meng ondertussen de afgekoelde aardappelen in een saladekom met het grootste deel van de bieslook en de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer de koude aardappelsalade met de gebakken paprika en de kipdrumsticks. Garneer de aardappelsalade met de overige bieslook.