HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKoude Aardappelsalade Met Kipdrumsticks
topBanner
Koude aardappelsalade met kipdrumsticks

Koude aardappelsalade met kipdrumsticks

Met gebakken paprika en bosui

Lees meer

Je serveert deze pittige piri-piri-kippenpoten samen met een aardappelsalade met knapperige paprika en frisse bosui. Je kunt de aardappelen ruim van tevoren maken - zo hoef je niet te wachten totdat ze zijn afgekoeld. Het zetmeel in de aardappelen heeft nog een extra functie: doordat het een beschermend laagje vormt op je tong, smaakt de piri-pirisaus minder pittig.

Labels:Eten binnen 3 dagenFamilie
Allergenen :EiMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuk(s)

Gekruide kipdrumsticks

400 gram

Vastkokende aardappelen

10 spriet(en)

Verse bieslook

2 stuk(s)

Rode paprika

3 stuk(s)

Bosui

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3171 kJ
Energie (kcal)758 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd11.1 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers8.7 g
Vezels7 g
Eiwitten39 g
Zout0.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Snijd de kipdrumsticks op 2 plekken in tot op het bot. Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel en bak de kipdrumsticks in 5 – 6 minuten rondom bruin op hoog vuur. Verlaag het vuur, voeg 1 el water per persoon toe en bak de kipdrumsticks, afgedekt, in 13 – 16 minuten gaar op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

2

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm. Voeg de aardappelen toe aan de pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 10 – 12 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en spoel onder met koud water om ze af te koelen.

3

Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn. Snijd de rode paprika in kleine blokjes en snijd zowel het groen als het wit van de bosui in fijne ringen.

4

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paprika met de bosui 5 – 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

5

Meng ondertussen de afgekoelde aardappelen in een saladekom met het grootste deel van de bieslook en de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer de koude aardappelsalade met de gebakken paprika en de kipdrumsticks. Garneer de aardappelsalade met de overige bieslook.