HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKipfilethaasjes Met Kruidige Kokossaus
topBanner
Kipfilethaasjes met kruidige kokossaus

Kipfilethaasjes met kruidige kokossaus

met courgette en broccolirijst

Lees meer

Een gerecht vol groenten! De rijst hebben we namelijk aangevuld met broccolirijst. Daardoor krijg je vandaag meer dan 200 gram groente binnen!

Labels:CaloriebewustExtra groente
Allergenen :Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

75 gram

Bruine snelkookrijst

200 gram

Broccolirijst

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Kipfilethaasjes met tuinkruidenmarinade

10 ml

Vissaus

(BevatVis)

150 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Piri-pirikruiden

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)509 kcal
Energie (kJ)2130 kJ
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten40 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels6.89 g
Eiwitten33 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bruine rijst en broccolirijst.
  • Snijd de courgette in blokjes van 1 cm.
  • Snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember of snijd fijn. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken.
2
  • Kook de bruine rijst, afgedekt, 10 minuten in de pan met deksel.
  • Voeg de laatste 2 minuten de broccolirijst toe. Giet daarna af en laat afgedekt staan.
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de knoflook, gember, de ui en de courgette 2 - 3 minuten. Voeg de kipfilethaasjes toe en bak, afgedekt, nog 2 - 4 minuten.

Tip: Bruine rijst is een volkoren graanproduct en zit vol vezels, vitaminen en mineralen, zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2. De broccolirijst voegt daar vitamine C, calcium en nog meer ijzer aan toe.

3
  • Haal het deksel van de hapjespan en voeg de vissaus en kokosmelk toe. Roer door en laat het geheel, onafgedekt, nog 4 - 5 minuten zachtjes koken.
  • Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel wat piri-pirikruiden (s) naar smaak toe.

Tip: Let op: de piri-pirikruiden zijn pittig. Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Houd de piri-pirikruiden dan apart tot serveren.

4
  • Verdeel de rijst over de borden en schep de kruidige kokossaus met kip ernaast.