Kipfilethaasjes met kruidige kokossaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilethaasjes met kruidige kokossaus

Kipfilethaasjes met kruidige kokossaus

met courgette en broccolirijst

Een gerecht vol groenten! De rijst hebben we namelijk aangevuld met broccolirijst. Daardoor krijg je vandaag meer dan 200 gram groente binnen! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

4 stuk(s)

Bosui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

40 gram

Bruine snelkookrijst

100 gram

Broccolirijst

100 gram

Kipfilethaasjes met Mediterrane kruiden

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

75 ml

Kokosmelk

¾ tl

Piri-pirikruiden

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)523 kcal
Energie (kJ)2187 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten41 g
waarvan suikers8 g
Vezels8.2 g
Eiwitten33 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bruine rijst en broccolirijst. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember of snijd fijn. Snijd de kipfilethaasjes in even grote stukken.

Rijst koken
2

Kook de bruine rijst, afgedekt, 10 minuten in de pan met deksel. Voeg de laatste 2 minuten de broccolirijst toe. Giet daarna af en laat afgedekt staan. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember, het witte gedeelte van de bosui en de courgette 2 - 3 minuten. Voeg de kipfilethaasjes toe en bak, afgedekt, nog 2 - 4 minuten.

Tip: Bruine rijst is een volkoren graanproduct en zit vol vezels, vitaminen en mineralen, zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2. De broccolirijst voegt daar vitamine C, calcium en nog meer ijzer aan toe.

Saus maken
3

Haal het deksel van de hapjespan en voeg de vissaus en kokosmelk toe. Roer door en laat het geheel, onafgedekt, nog 4 - 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel wat piri-pirikruiden naar smaak toe.

Tip: Let op: de piri-pirikruiden zijn pittig. Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Houd de piri-pirikruiden dan apart tot serveren.

Serveren
4

Verdeel de rijst over de borden en schep de kruidige kokossaus met kip ernaast. Garneer met het groene gedeelte van de bosui.