HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKipfilethaasjes Met Kruidige Kokossaus
topBanner
Kipfilethaasjes met kruidige kokossaus

Kipfilethaasjes met kruidige kokossaus

met courgette en broccolirijst

Lees meer

Een gerecht vol groenten! De rijst hebben we namelijk aangevuld met broccolirijst. Daardoor krijg je vandaag meer dan 200 gram groente binnen!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustExtra groente
Allergenen :SelderijVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Bosui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

75 gram

Bruine snelkookrijst

200 gram

Broccolirijst

200 gram

Kipfilethaasjes met tuinkruidenmarinade

(BevatSelderij)

10 ml

Vissaus

(BevatVis)

150 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Piri-pirikruiden

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2187 kJ
Energie (kcal)523 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten41 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels8 g
Eiwitten33 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bruine rijst en broccolirijst. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember of snijd fijn. Snijd de kipfilethaasjes in even grote stukken.

2

Kook de bruine rijst, afgedekt, 10 minuten in de pan met deksel. Voeg de laatste 2 minuten de broccolirijst toe. Giet daarna af en laat afgedekt staan. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember, het witte gedeelte van de bosui en de courgette 2 - 3 minuten. Voeg de kipfilethaasjes toe en bak, afgedekt, nog 2 - 4 minuten.

3

Haal het deksel van de hapjespan en voeg de vissaus en kokosmelk toe. Roer door en laat het geheel, onafgedekt, nog 4 - 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel wat piri-pirikruiden naar smaak toe.

4

Verdeel de rijst over de borden en schep de kruidige kokossaus met kip ernaast. Garneer met het groene gedeelte van de bosui.