
Kipfilethaasjes met kruidige kokossaus
met courgette en broccolirijst
Een gerecht vol groenten! De rijst hebben we namelijk aangevuld met broccolirijst. Daardoor krijg je vandaag meer dan 200 gram groente binnen! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Courgette
4 stuk(s)
Bosui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
40 gram
Bruine snelkookrijst
100 gram
Broccolirijst
100 gram
Kipfilethaasjes met Mediterrane kruiden
5 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
75 ml
Kokosmelk
¾ tl
Piri-pirikruiden
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bruine rijst en broccolirijst. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember of snijd fijn. Snijd de kipfilethaasjes in even grote stukken.

Kook de bruine rijst, afgedekt, 10 minuten in de pan met deksel. Voeg de laatste 2 minuten de broccolirijst toe. Giet daarna af en laat afgedekt staan. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember, het witte gedeelte van de bosui en de courgette 2 - 3 minuten. Voeg de kipfilethaasjes toe en bak, afgedekt, nog 2 - 4 minuten.
Tip: Bruine rijst is een volkoren graanproduct en zit vol vezels, vitaminen en mineralen, zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2. De broccolirijst voegt daar vitamine C, calcium en nog meer ijzer aan toe.

Haal het deksel van de hapjespan en voeg de vissaus en kokosmelk toe. Roer door en laat het geheel, onafgedekt, nog 4 - 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel wat piri-pirikruiden naar smaak toe.
Tip: Let op: de piri-pirikruiden zijn pittig. Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Houd de piri-pirikruiden dan apart tot serveren.

Verdeel de rijst over de borden en schep de kruidige kokossaus met kip ernaast. Garneer met het groene gedeelte van de bosui.