
Kipfilethaasjes met kruidige kokossaus
met courgette, broccolirijst en zoetzure komkommer
De rijst in dit gerecht bestaat voor meer dan de helft uit groente! Zo zit je al snel aan 400 gram per persoon. Meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Courgette
⅓ stuk(s)
Komkommer
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
45 gram
Bruine snelkookrijst
100 gram
Broccolirijst
(Kan bevatten Selderij)
100 gram
Kipfilethaasjes met Mediterrane kruiden
5 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
75 ml
Kokosmelk
0.16 snufje
Chilivlokken
Zelf toevoegen
1 el
Wittewijnazijn
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Suiker
Benodigdheden
Instructies
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bruine rijst en broccolirijst. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Snijd de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in dunne halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember of snijd fijn. Snijd de kipfilethaasjes in even grote stukken.
Tip: Hoe dunner je de komkommer snijdt, hoe beter hij de smaak van de dressing zal opnemen.
Kook de bruine rijst, afgedekt, 10 minuten in de pan met deksel. Voeg de laatste 2 minuten de broccolirijst toe. Giet daarna af en laat afgedekt staan. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en courgette 2 - 3 minuten. Voeg de kipfilethaasjes toe en bak, afgedekt, nog 2 - 4 minuten mee.
Tip: Bruine rijst is een volkoren graanproduct en zit vol vezels, vitaminen en mineralen, zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2. De broccolirijst voegt daar vitamine C, calcium en nog meer ijzer aan toe.
Maak in een saladekom een dressing van de wittewijnazijn en de suiker. Voeg de komkommer toe en meng goed zodat de dressing kan intrekken. Breng op smaak met peper en zout. Haal het deksel van de hapjespan en voeg de vissaus en kokosmelk toe. Roer door en laat het geheel, onafgedekt, nog 4 - 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout en voeg chilivlokken naar smaak toe.
Tip: Let op: de chilivlokken zijn pittig. Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Houd de chilivlokken dan apart tot serveren.
Verdeel de rijst over de borden en schep de kruidige kokossaus met kip erover. Serveer de komkommersalade ernaast.