topBanner
Kipfilet met bospeen en gebakken aardappelschijfjes

Kipfilet met bospeen en gebakken aardappelschijfjes

Met zelfgemaakte cider-cocktailsaus

Lees meer

In dit gerecht maak je zelf een snelle cocktailsaus door mayonaise en tomatenpuree met appelcider te mengen. De saus past perfect bij de kip en aardappelen met zoete peen uit de oven. Omdat de cider alcohol bevat kun je deze voor kinderen achterwege laten.

Labels:InspiratieEten binnen 3 dagenOriginal
Allergenen :EiMosterdSulfietMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Roodschillige aardappelen

400 gram

Peen

2 tl

Karwijzaad

2 el

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

2 tl

Tomatenpuree

2 el

Appelcider

(BevatSulfiet)

2 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden

Zelf toevoegen

1.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ tl

Honing

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3590 kJ
Energie (kcal)858 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers19.8 g
Vezels9 g
Eiwitten28 g
Zout0.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Oven
Kom
Bakpapier
Bakplaat
Kleine kom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen (roseval) grondig en snijd in dunne schijfjes. Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 - 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd ondertussen het loof van de bospeen en snijd de peen in de lengte doormidden. Snijd eventuele dikke penen in de lengte in kwarten. Meng in een kom de peen met het karwijzaad, de honing en de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

3

Verdeel de peen over een bakplaat met bakpapier en bak 20 – 25 minuten in de oven. Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. De peen is klaar wanneer de puntjes donker beginnen te kleuren en de binnenkant van de peen zacht is.

4

Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise, de appelcider en de tomatenpuree. Breng op smaak met peper en zout.

5

Smelt de overige roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 – 3 minuten per kant. Zet het vuur middellaag, dek de pan af en bak in 6 – 8 minuten gaar (zie tip). Keer regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de aardappelen, de peen en de kipfilet over de borden. Serveer met de zelfgemaakte cider-cocktailsaus.