Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
2 stuk(s)
Kippendijfilet
75 gram
Biologische volle yoghurt
½ zakje(s)
Garam masala
1.5 tl
Gemalen kurkuma
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Groene paprika
⅓ zakje(s)
Gemalen komijnzaad
0.16 zakje(s)
Gemalen korianderzaad
200 gram
Passata
75 gram
Basmatirijst
2.5 gram
Verse koriander
100 ml
Kokosmelk
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Wittewijnazijn
¼ el
[Plantaardige] roomboter
¾ el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.
Halveer de kippendijen en leg ze in een ovenschaal. Voeg de helft van de yoghurt, de helft van de knoflook en de helft van de gember toe aan de ovenschaal. Voeg per persoon: 1 tl garam masala, 1 tl kurkuma, 1/4 el olijfolie, 1 tl wittewijnazijn en een snuf zout toe. Meng goed, dek af met aluminiumfolie en zet tot gebruik in de koelkast. Snipper de ui. Snijd de groene paprika in blokjes.
Tip: Hoe langer je de kip marineert, hoe smaakvoller hij wordt.
Verhit per persoon 1/4 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een koekenpan op gemiddeld vuur. Bak de ui en de groene paprika 3 - 4 minuten. Voeg de overige gember en knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg per persoon 1/2 tl garam masala, 1/2 tl kurkuma, 1/2 tl komijn en 1/2 tl gemalen koriander toe en bak 1 minuut. Voeg de passata toe en kook in 10 - 15 minuten droog. Haal de kip uit de koelkast, verwijder het aluminiumfolie van de ovenschaal en bak de kip in 10 - 15 minuten gaar in de oven.
Kook de rijst met een snuf zout in de pan met deksel, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de koriander fijn.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan per persoon 75 ml kokosmelk en 70 g rijst. Van de overgebleven rijst en kokosmelk kun je de volgende dag een ontbijt maken: kook samen met wat havermout, gewone melk en een banaan tot een kokos-rijstpap!
Schud de kokosmelk en voeg toe aan de koekenpan met de passata. Breng op smaak met zout en roer goed door. Voeg ook de kip toe en kook nog 3 - 4 minuten zachtjes op laag vuur.
Verdeel de rijst over de borden en schep de kip tikka masala erop. Garneer met de verse koriander en de rest van de yoghurt.