Italiaanse risotto met groenten en kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaanse risotto met groenten en kaas

Italiaanse risotto met groenten en kaas

met smaakvolle pruimtomaat

Pecorino. Dit spreek je hetzelfde uit als hoe je het schrijft, alleen vervang je de C voor een K. Pecorino komt uit Italië en wordt gemaakt van schapenkaas. Je kunt namelijk niet alleen van koemelk, maar ook van geiten- én schapenmelk kaas maken. Pecora is het Italiaanse woord voor schaap. Vandaar dat de kaas dus pecorino heet.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

1.5 stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Sjalot

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

85 gram

Parelgerst

(Bevat Gluten)

25 gram

Geraspte pecorino

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

225 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)540 kcal
Energie (kJ)2259 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten18 g
Zout0 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon.

Snijd de courgette in blokjes.
2

Snijd de courgette in blokjes van maximaal 1 cm. Snijd de tomaat in parten. Snipper de sjalot.

3

Meng de courgette, tomaat en olijfolie in een ovenschaal. Bestrooi met peper en zout en bak de groenten 25 minuten in de voorverwarmde oven.

4

Verhit ondertussen een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Kook de parelgerst droog.
5

Smelt de roomboter in dezelfde wok of hapjespan met deksel. Voeg de sjalot en parelgerst toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 20 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan en voeg als het nodig is extra water toe om aanbranden te voorkomen.

Voeg de groenten toe.
6

Roer als de parelgerst klaar is de helft van de pecorino door de parelgerst. Schep ¾ van de groenten erbij.

Garneer met pijnboompitten en pecorino.
7

Verdeel de parelgerst over de borden. Schep de overige groenten bovenop over de parelgerst en garneer met de pijnboompitten en overige pecorino. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.