HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconItaliaanse Risotto Met Groenten En Kaas
topBanner
Italiaanse risotto met groenten en kaas

Italiaanse risotto met groenten en kaas

met smaakvolle pruimtomaat

Lees meer

Pecorino. Dit spreek je hetzelfde uit als hoe je het schrijft, alleen vervang je de C voor een K. Pecorino komt uit Italië en wordt gemaakt van schapenkaas. Je kunt namelijk niet alleen van koemelk, maar ook van geiten- én schapenmelk kaas maken. Pecora is het Italiaanse woord voor schaap. Vandaar dat de kaas dus pecorino heet.

Labels:KindvriendelijkVeggie
Allergenen :GlutenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Courgette

3 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Sjalot

15 gram

Pijnboompitten

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesamzaad)

170 gram

Parelgerst

(BevatGluten)

50 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

450 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)540 kcal
Energie (kJ)2259 kJ
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels11 g
Eiwitten18 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon.

2

Snijd de courgette in blokjes van maximaal 1 cm. Snijd de tomaat in parten. Snipper de sjalot.

3

Meng de courgette, tomaat en olijfolie in een ovenschaal. Bestrooi met peper en zout en bak de groenten 25 minuten in de voorverwarmde oven.

4

Verhit ondertussen een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Smelt de roomboter in dezelfde wok of hapjespan met deksel. Voeg de sjalot en parelgerst toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 20 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan en voeg als het nodig is extra water toe om aanbranden te voorkomen.

6

Roer als de parelgerst klaar is de helft van de pecorino door de parelgerst. Schep ¾ van de groenten erbij.

7

Verdeel de parelgerst over de borden. Schep de overige groenten bovenop over de parelgerst en garneer met de pijnboompitten en overige pecorino. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.