Heekfilet met parelgerst en palmkool
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Heekfilet met parelgerst en palmkool

Heekfilet met parelgerst en palmkool

Dit is een vezel- en groenterijk gerecht met koolraap en palmkool, ook wel bekend als ‘cavolo nero’, een veel gebruikte groente in Italië. Deze koolsoort wordt vaak aan de minestrone toegevoegd.

Labels:
Caloriebewust
Kook mij eerst
Allergenen :
Gluten
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Parelgerst

(Bevat Gluten)

225 gram

Koolraap

65 gram

Palmkool

½ tl

Gemalen kaneel

1 tl

Gemalen komijnzaad

1 tl

Gemalen korianderzaad

1 stuk(s)

Heekfilet met huid

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1996 kJ
Energie (kcal)477 kcal
Vetten19 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers5.5 g
Vezels12 g
Eiwitten31 g
Zout1.8 g

Instructies

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelgerst en kook hierin de parelgerst, afgedekt, 25 minuten op laag vuur. Giet daarna af en laat, afgedekt, nagaren.

2

Snijd ondertussen de koolraap in plakken van maximaal 1 cm. Verwijder de schil en snijd de plakken koolraap in blokjes van maximaal 1 cm. Snijd de palmkool in fijne repen.

3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de koolraap 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 15 minuten. Bak de laatste 5 minuten de palmkool, kaneel, komijn en gemalen koriander zonder deksel mee.

4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de heekfilet 3 minuten op middelhoog vuur op de kant met vel en 1 - 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de parelgerst toe aan de wok of hapjespan, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

6

Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de heekfilet.