topBanner
Heekfilet met parelgerst en palmkool

Heekfilet met parelgerst en palmkool

Lees meer

Dit is een vezel- en groenterijk gerecht met koolraap en palmkool, ook wel bekend als ‘cavolo nero’, een veel gebruikte groente in Italië. Deze koolsoort wordt vaak aan de minestrone toegevoegd.

Labels:CaloriebewustEten binnen 3 dagen
Allergenen :Glutenbevattende granenVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

100 gram

Parelgerst

(BevatGlutenbevattende granen)

450 gram

Koolraap

125 gram

Palmkool

1 tl

Gemalen kaneel

2 tl

Gemalen komijnzaad

2 tl

Gemalen korianderzaad

2 stuk(s)

Heekfilet met huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1996 kJ
Energie (kcal)477 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers5.5 g
Vezels12 g
Eiwitten31 g
Zout1.8 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelgerst en kook hierin de parelgerst, afgedekt, 25 minuten op laag vuur. Giet daarna af en laat, afgedekt, nagaren.

2

Snijd ondertussen de koolraap in plakken van maximaal 1 cm. Verwijder de schil en snijd de plakken koolraap in blokjes van maximaal 1 cm. Snijd de palmkool in fijne repen.

3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de koolraap 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 15 minuten. Bak de laatste 5 minuten de palmkool, kaneel, komijn en gemalen koriander zonder deksel mee.

4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de heekfilet 3 minuten op middelhoog vuur op de kant met vel en 1 - 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de parelgerst toe aan de wok of hapjespan, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

6

Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de heekfilet.