Wist je dat je van laurierblaadjes een thee kunt maken die de spijsvertering bevordert?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
50 gram
Parelgerst
(Bevat Gerst Kan bevatten Gluten)
1 stuk(s)
Kipfilet
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Italiaanse groentemix
(Kan bevatten Selderij)
50 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Laurierblad
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
15 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 ml
Basilicumcrème
½ el
Olijfolie
350 ml
Zoutarme kippenbouillon
naar smaak
Peper en zout
Verhit 1/2 el olijfolie in een soeppan of grote pan met deksel. Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de Italiaanse groentemix toe en bak 3 - 4 minuten mee.
Weeg de parelgerst af. Voeg per persoon: 1/2 bouillonblokje en 350 ml water toe aan de soeppan en breng aan de kook (zie Tip). Voeg het laurierblad, de parelgerst en de kipfilet toe. Laat, afgedekt, 8 - 10 minuten zachtjes koken. Je pocheert nu de kip in de soep. Controleer of de kipfilet gaar is en haal hem uit de soep. Kook de kipfilet langer indien nodig.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de aangegeven hoeveelheid van het bouillonblokje.
Voeg de Italiaanse kruiden en spinazie toe aan de soep en laat nog 10 - 15 minuten koken met deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.
Haal het laurierblad uit de soep. Verdeel de soep in een diep bord en garneer met de geplukte kipfilet, de basilicumcrème en de kaas.