Italiaans geïnspireerde kippensoep
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaans geïnspireerde kippensoep

Italiaans geïnspireerde kippensoep

met parelgerst, basilicumcrème, kaas en spinazie

Wist je dat je van laurierblaadjes een thee kunt maken die de spijsvertering bevordert?

Labels:
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen :
Gerst
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Parelgerst

(Bevat Gerst Kan bevatten Gluten)

1 stuk(s)

Kipfilet

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Italiaanse groentemix

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Laurierblad

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

350 ml

Zoutarme kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2233 kJ
Energie (kcal)534 kcal
Vetten19.8 g
waarvan verzadigd5.9 g
Koolhydraten46.7 g
waarvan suikers7.8 g
Vezels18.3 g
Eiwitten37.4 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Soeppan of grote pan met deksel
Diep bord

Instructies

Groenten bakken
1

Verhit 1/2 el olijfolie in een soeppan of grote pan met deksel. Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de Italiaanse groentemix toe en bak 3 - 4 minuten mee. 

Kip pocheren
2

Weeg de parelgerst af. Voeg per persoon: 1/2 bouillonblokje en 350 ml water toe aan de soeppan en breng aan de kook (zie Tip). Voeg het laurierblad, de parelgerst en de kipfilet toe. Laat, afgedekt, 8 - 10 minuten zachtjes koken. Je pocheert nu de kip in de soep. Controleer of de kipfilet gaar is en haal hem uit de soep. Kook de kipfilet langer indien nodig. 

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de aangegeven hoeveelheid van het bouillonblokje.

Soep koken
3

Voeg de Italiaanse kruiden en spinazie toe aan de soep en laat nog 10 - 15 minuten koken met deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Serveren
4

Haal het laurierblad uit de soep. Verdeel de soep in een diep bord en garneer met de geplukte kipfilet, de basilicumcrème en de kaas.