Echte haute cuisine - deze burger deluxe gaat namelijk de hoogte in. Tip: prik een satéprikker door het midden van het broodje, zo blijft hij mooi staan.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Hamburgerbol met sesam
1 stuk(s)
Little gem
60 gram
Rode cherrytomaten
½ stuk(s)
Rode ui
2 plak(ken)
Ontbijtspek
1 stuk(s)
Kalfsburger
1 stuk(s)
Ei
15 gram
Gesneden augurken
30 gram
Mayonaise
1 stuk(s)
Licor 43 Fresco
¼ el
Wittewijnazijn
1 el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
¼ el
Honing [of plantaardig alternatief]
¼ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
½ el
Mosterd
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Meng de aardappelpartjes in een kom met de helft van de olijfolie, peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in de oven. Bak de hamburgerbol de laatste 3 – 6 minuten mee.
Tip: De baktijd gaat uit van een heteluchtoven. Heb je een combioven of een minder sterke oven? Bak de aardappelen dan ongeveer 10 minuten langer, of tot ze gaar zijn.
Snijd ondertussen de little gem grof, halveer de cherrytomaten en snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 3 – 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart, maar bewaar de pan voor stap 4. Breek de helft van het ontbijtspek in kleinere stukken voor in de salade.
Meng in een saladekom de honing, mosterd, extra vierge olijfolie en wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit in een andere koekenpan de roomboter op middelmatig vuur en bak de rode ui 2 minuten. Voeg de kalfsburger toe en bak deze 4 – 5 minuten per kant. Verhit ondertussen de overige olijfolie in de koekenpan van het ontbijtspek en bak 1 spiegelei per persoon.
Tip: Deze baktijd geeft een rosé burger. Houd je meer van een goed doorbakken burger? Bak hem dan langer.
Voeg de little gem, de cherrytomaten, het verkruimelde ontbijtspek en de augurken toe aan de saladekom en meng goed.
Tip: Je kunt ook een beetje van de little gem apart houden voor op de burger.
Snijd het broodje open. Leg de kalfsburger en de uien erop. Leg hier het spiegelei en het overige ontbijtspek op. Serveer de burgers met de aardappelwedges, de mayonaise en de salade. Schenk tot slot de Licor 43 in leuke glazen.