Cheddar is de perfecte kaas voor een cheeseburger: vol karakter en met een hoog vetgehalte, waardoor hij goed smelt. Er zit een extraatje in jouw box: pruimtomaat! Je voegt hem in dit recept toe aan de salade.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potato wedges
½ piece
Kumato tomato
½ head
Butter lettuce
½ piece
Red onion
1 piece
Beef-pork burger
15 g
Grated cheddar
1 slice
Bacon
1 piece
Mini hamburger bun
30 g
Tomato ketchup
25 g
Organic crème fraîche
¼ piece
Tomato
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Red wine vinegar
1 teaspoon
Mustard
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
1 tablespoon
Sunflower oil
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak de aardappelpartjes 20 - 22 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Snijd de helft van de tomaat in plakken en de andere helft in blokjes. Snijd de pruimtomaat in blokjes. Houd 2 bladen van de botersla per persoon apart voor de burger. Scheur de rest van de botersla grof.
Snijd de rode ui in fijne ringen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een andere koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de hamburger samen met de rode ui 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is. Verdeel de laatste 2 minuten de geraspte cheddar over de hamburger en dek de pan af, zodat de kaas smelt.
Tip: Houd je van rauwe ui door de salade? Bak dan de helft van de ui mee en doe de rest door de salade.
Verdeel de plakjes ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier en bak 5 - 7 minuten in de oven. Bak de mini-hamburgerbol de laatste 4 minuten mee in de oven. Meng in een kleine kom de ketchup met per persoon: 1/2 el crème fraîche, 1 tl mosterd en 1 tl honing. Meng de overige crème fraîche met 1/2 el rodewijnazijn per persoon in een saladekom. Voeg daarna de botersla en de tomatenblokjes toe. Schep om en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de hamburgerbol open en besmeer beide kanten met de hamburgersaus. Beleg elke bol met 2 bladen botersla, de tomaat, cheeseburger, gebakken ui en het ontbijtspek. Serveer met de salade, de aardappelpartjes en de overige hamburgersaus.