Cheeseburger met spek en zelfgemaakte hamburgersaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cheeseburger met spek en zelfgemaakte hamburgersaus

Cheeseburger met spek en zelfgemaakte hamburgersaus

met gebakken aardappelpartjes en salade

Cheddar is de perfecte kaas voor een cheeseburger: vol karakter en met een hoog vetgehalte, waardoor hij goed smelt. Er zit een extraatje in jouw box: pruimtomaat! Je voegt hem in dit recept toe aan de salade.

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelpartjes

½ stuk(s)

Kumato tomaat

½ head

Botersla

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Half-om-half hamburger

15 gram

Geraspte cheddar

1 plak(ken)

Ontbijtspek

1 stuk(s)

Mini-hamburgerbol

30 gram

Tomatenketchup

25 gram

Biologische crème fraîche

¼ stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Rodewijnazijn

1 tl

Mosterd

1 tl

Honing

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)916 kcal
Energie (kJ)3831 kJ
Vetten53 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers15 g
Vezels9.8 g
Eiwitten34 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Koekenpan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak de aardappelpartjes 20 - 22 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Snijd de helft van de tomaat in plakken en de andere helft in blokjes. Snijd de pruimtomaat in blokjes. Houd 2 bladen van de botersla per persoon apart voor de burger. Scheur de rest van de botersla grof.

Burgers bakken
2

Snijd de rode ui in fijne ringen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een andere koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de hamburger samen met de rode ui 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is. Verdeel de laatste 2 minuten de geraspte cheddar over de hamburger en dek de pan af, zodat de kaas smelt.

Tip: Houd je van rauwe ui door de salade? Bak dan de helft van de ui mee en doe de rest door de salade.

Bakken en mengen
3

Verdeel de plakjes ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier en bak 5 - 7 minuten in de oven. Bak de mini-hamburgerbol de laatste 4 minuten mee in de oven. Meng in een kleine kom de ketchup met per persoon: 1/2 el crème fraîche, 1 tl mosterd en 1 tl honing. Meng de overige crème fraîche met 1/2 el rodewijnazijn per persoon in een saladekom. Voeg daarna de botersla en de tomatenblokjes toe. Schep om en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Snijd de hamburgerbol open en besmeer beide kanten met de hamburgersaus. Beleg elke bol met 2 bladen botersla, de tomaat, cheeseburger, gebakken ui en het ontbijtspek. Serveer met de salade, de aardappelpartjes en de overige hamburgersaus.