De spitskool zit al gesneden in je box. Hierdoor zet je gemakkelijk een lekkere maaltijd op tafel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Pork Wiener schnitzel
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
75 g
Jasmine rice
1 piece
Garlic
70 g
Chopped sweetheart cabbage
½ piece
Carrot
25 g
Teriyaki sauce
(Contains Soy, Wheat)
½ piece
Shallot
1 cm
Fresh ginger
½ tablespoon
Sugar
180 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
White wine vinegar
1 tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Olive oil
Bereid de bouillon. Rasp de gember met een fijne rasp. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Rasp de wortel met een grove rasp. Meng in een kom per persoon: 1/2 el suiker, 1 el wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de geraspte wortel en gesneden spitskool toe en schep goed om. Bewaar in de koelkast tot serveren.
Tip: Snijd de voorgesneden spitskool eventueel nóg fijner voor je hem aan de kom toevoegt.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de sjalot en de gember toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de jasmijnrijst en de bouillon toe. Breng aan de kook. Zet daarna het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.
Tip: Kookt de rijst snel droog? Voeg dan extra water toe.
Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de roomboter goed heet is, de schnitzel toe en bak 2 - 3 minuten per kant. Schud de pan tijdens het bakken af en toe zodat de schnitzel niet aanbakt. Haal de schnitzel uit de pan en snijd in reepjes. Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise, de teriyakisaus en 1 tl water per persoon.
Tip: Tip 1: Wees niet te zuinig met de roomboter, anders komt de paneerlaag van de schnitzel los tijdens het bakken. Tip 2: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de teriyakisaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.
Verdeel de knoflook-gemberrijst over diepe borden. Schep de zoetzure rauwkost naast de rijst. Leg de schnitzelreepjes erbovenop. Garneer naar smaak met de teriyaki-mayonaise.
Tip: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten en tanden én gezonde spieren.