Romige gigli met kruidige portobello
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige gigli met kruidige portobello

Romige gigli met kruidige portobello

met spinazie, tomatentapenade en walnoten

In dit recept kruid je de portobello en de walnoten met BBQ rub en sojasaus. Dit geeft het gerecht extra veel smaak!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Walnoten

50 gram

Spinazie

¼ zakje(s)

BBQ-rub

90 gram

Gigli

20 gram

Tomatentapenade

80 gram

Portobello

½ stuk(s)

Ui

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

50 gram

Biologische crème fraîche

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)740 kcal
Energie (kJ)3098 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers9 g
Vezels4.3 g
Eiwitten21 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta en verkruimel er 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de portobello door de helft en daarna in plakjes. Hak de walnoten grof. Kook de gigli, afgedekt, in 11 - 14 minuten gaar in de pan met deksel. Giet af en bewaar 100 ml kookvocht per persoon.

Tip: Wil je snel klaar zijn? Gebruik dan een waterkoker om het water te koken.

Portobello bereiden
2

Verwarm een hapjespan zonder bakvet op hoog vuur. Voeg de portobello en walnoten toe. Bak tot het vocht van de portobello verdampt is en voeg dan de BBQ rub toe. Bak vervolgens 3 minuten, of tot de walnoten goudbruin zijn. Blus af met de sojasaus. Schep de gebakken portobello en walnoten in een kleine kom en bewaar apart.

Tip: De walnoot is de enige noot die ALA bevat. ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en je hersenen.

Saus maken
3

Verhit in dezelfde pan 1/2 el olijfolie per persoon. Voeg de knoflook en ui toe en bak in 3 - 4 minuten goudbruin. Voeg de crème fraîche, tomatentapenade en 50 ml kookvocht per persoon toe en meng goed. Verlaag het vuur en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan. Vind je de saus te dik? Voeg dan nog een scheutje kookvocht toe en roer door tot het weer een gladde saus is.

Serveren
4

Voeg de pasta toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout en meng goed. Verdeel de pasta met saus over de borden. Schep de portobello's en walnoten over de pasta.