Romige gigli met kruidige portobello
Romige gigli met kruidige portobello

Romige gigli met kruidige portobello

met spinazie, tomatentapenade en walnoten

In dit recept kruid je de portobello en de walnoten met BBQ rub en sojasaus. Dit geeft het gerecht extra veel smaak!

Tags:
Veggie
Allergens:
Soy
•Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

15 g

Walnuts

50 g

Spinach

¼ sachet(s)

BBQ spice rub

90 g

Gigli

20 g

Tomato tapenade

80 g

Portobello mushroom

½ piece

Red onion

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

50 g

Organic crème fraîche

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories740 kcal
Energy (kJ)3098 kJ
Fat37 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate77 g
Sugar9 g
Dietary Fiber4.3 g
Protein21 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Small Bowl
•Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta en verkruimel er 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de portobello door de helft en daarna in plakjes. Hak de walnoten grof. Kook de gigli, afgedekt, in 11 - 14 minuten gaar in de pan met deksel. Giet af en bewaar 100 ml kookvocht per persoon.

Tip: Wil je snel klaar zijn? Gebruik dan een waterkoker om het water te koken.

Portobello bereiden
2

Verwarm een hapjespan zonder bakvet op hoog vuur. Voeg de portobello en walnoten toe. Bak tot het vocht van de portobello verdampt is en voeg dan de BBQ rub toe. Bak vervolgens 3 minuten, of tot de walnoten goudbruin zijn. Blus af met de sojasaus. Schep de gebakken portobello en walnoten in een kleine kom en bewaar apart.

Tip: De walnoot is de enige noot die ALA bevat. ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en je hersenen.

Saus maken
3

Verhit in dezelfde pan 1/2 el olijfolie per persoon. Voeg de knoflook en ui toe en bak in 3 - 4 minuten goudbruin. Voeg de crème fraîche, tomatentapenade en 50 ml kookvocht per persoon toe en meng goed. Verlaag het vuur en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan. Vind je de saus te dik? Voeg dan nog een scheutje kookvocht toe en roer door tot het weer een gladde saus is.

Serveren
4

Voeg de pasta toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout en meng goed. Verdeel de pasta met saus over de borden. Schep de portobello's en walnoten over de pasta.