HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRoerbak Met Bulgogisaus En Varkenshaaspuntjes
topBanner
Roerbak met bulgogisaus en varkenshaaspuntjes

Roerbak met bulgogisaus en varkenshaaspuntjes

met Koreaanse kruiden en sperziebonen

Lees meer

Bulgogisaus is zoet en hartig met de smaak van peer, gember en knoflook. Het is een belangrijk ingrediënt bij het bereiden van Koreaans BBQ-rundvlees.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustLekker snelNieuwExtra groente
Allergenen :GlutenTarweSojaSesamzaadSulfietVisGlutenbevattende granenTarwePinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Varkenshaaspuntjes

2 zakje(s)

Bulgogisaus

(BevatGluten, Tarwe, Soja, Sesamzaad, Sulfiet, Vis)

150 gram

Basmatirijst

300 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(BevatSoja, Sesamzaad, Glutenbevattende granen, Tarwe)

1 stuk(s)

Rode ui

20 gram

Gezouten pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesam)

1 stuk(s)

Rode paprika

1 zakje(s)

Gomasio

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2769 kJ
Energie (kcal)662 kcal
Vetten16.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels10 g
Eiwitten36 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Grote wok of hapjespan
Vergiet
Hapjespan
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Halveer eventuele grote varkenshaaspuntjes. Meng in een kom de varkenshaaspuntjes met per persoon: 1/2 el zonnebloemolie en 1 1/2 tl Koreaanse kruidenmix. Meng goed en laat staan zodat de smaken kunnen intrekken. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 2 gelijke stukken.

2

Breng een bodem water aan de kook in een grote wok of hapjespan. Voeg de sperziebonen toe en kook 2 minuten. Giet daarna af. Snijd de rode ui in halve ringen en de paprika in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de limoen in partjes.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen, rode ui en knoflook toe en bak 2 minuten. Voeg de bulgogisaus en 25 ml water per persoon toe. Verwarm nog 2 minuten. Voeg de paprikareepjes toe en bak 4 minuten, of tot de saus is ingedikt. Pers in de laatste minuut 1 limoenpartje per persoon uit boven de wok of hapjespan. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de varkenshaaspuntjes toe. Bak 3 – 6 minuten, of tot de varkenshaaspuntjes gaar zijn. Hak de pinda's grof. Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de groenten met saus en de varkenshaaspuntjes erbovenop. Garneer met de pinda's, gomasio en 1 limoenpartje per persoon.