NL: Pompoen-aardappelstamppot met blauwe kaas // // BE: Pompoen-aardappelstoemp met blauwe kaas
NL: Pompoen-aardappelstamppot met blauwe kaas // // BE: Pompoen-aardappelstoemp met blauwe kaas

NL: Pompoen-aardappelstamppot met blauwe kaas // // BE: Pompoen-aardappelstoemp met blauwe kaas

met salie, walnoten, gekaramelliseerde ui en rucola

Wist je dat rucola 5 keer meer calcium, vitamine A en ijzer bevat dan heel veel andere groenten?

Tags:
Calorie Smart
•Veggie
•Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

150 g

Diced pumpkin

1 piece

Red onion

25 g

Blue cheese cubes

5 g

Fresh sage

15 g

Walnuts

30 g

Arugula

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

50 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories532 kcal
Energy (kJ)2226 kJ
Fat29 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate51 g
Sugar9 g
Dietary Fiber8.9 g
Protein16 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Plate
•Tall-Sided Pan
•Paper Towel
•Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de aardappelen en pompoen. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen en pompoen, afgedekt, 12 – 15 minuten in de bouillon. Bewaar 50 ml van het kookvocht per persoon voor de jus, giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen (zie Tip). Snijd de ui in halve ringen.

Tip: Houd eventueel wat extra kookvocht apart om later de puree iets smeuïger te maken.

Salie bakken
2

Zet een bord met keukenpapier klaar. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, zodra de roomboter heet is, de salieblaadjes toe en bak 1 minuut per kant. Haal de blaadjes uit de pan, leg op het bord met keukenpapier en bewaar apart. Verlaag het vuur.

Ui karamelliseren
3

Voeg de ui en een snufje zout toe aan dezelfde pan met roomboter van de salie en bak 8 - 10 minuten op middellaag vuur, of tot de ui zacht en gekaramelliseerd is. Roer regelmatig door.

Stamppot maken
4

Stamp ondertussen de aardappelen en pompoen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg eventueel wat van het achtergehouden kookvocht toe om het smeuïger te maken. Voeg de helft van de blauwe-kaasblokjes en 2/3 van de rucola toe aan de puree en meng goed door. Breng goed op smaak met peper en zout.

Jus maken
5

Verhoog het vuur van de uien naar middelhoog en blus af met het achtergehouden kookvocht. Laat 3 - 4 minuten inkoken.

Serveren
6

Hak de walnoten grof. Verdeel de rucola en puree over de borden. Verkruimel de salieblaadjes erover. Besprenkel met de gekaramelliseerde uienjus. Verdeel de walnoten en rest van de blauwe-kaasblokjes over de borden.

Tip: Wist je dat vitamine A een belangrijke rol speelt in ons vermogen om te kunnen zien in het schemerdonker? Daarnaast is het goed voor de gezondheid van je huid, haar en nagels. 200 gram pompoen bevat al de helft van de ADH vitamine A.