
Gepaneerde witte kaas met krieltjes
met salade van mini-komkommer
Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje aan de witte kaas.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
100 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
200 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Komkommer
½ zakje(s)
Gedroogde rozemarijn
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Tomaat
40 gram
Pikante uienchutney
½ stuk(s)
Ui
30 gram
Rucola en veldsla
Zelf toevoegen
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Honing
½ el
Wittewijnazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
1.5 el
Olijfolie
25 gram
Bloem
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Was de krieltjes, halveer en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook de krieltjes in 15 - 17 minuten gaar. Giet af.
- Verhit een steelpan met 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur (zie Tip). Bak de ui 6 - 8 minuten.
- Voeg daarna de pikante uienchutney toe en meng goed. Verwarm de chutney 2 - 3 minuten.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 1/4 el roomboter per persoon om de ui in te bakken.

- Snijd de komkommer en de tomaat in blokjes.
- Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el honing en 1/2 el extra vierge olijfolie.
- Voeg de komkommer, tomaat en sla toe aan de saladekom en meng goed.
- Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

- Meng in een diep bord per persoon: 25 g bloem met 30 ml water tot een glad beslag. Meng in een ander diep bord 1/2 tl rozemarijn per persoon met de panko.
- Dep de witte kaas droog met keukenpapier. Haal de witte kaas door het beslag van bloem en water en vervolgens door de panko.
- Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de witte kaas 2 - 3 minuten per kant, of tot deze goudbruin is. Haal uit de pan en houd apart.
- Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in de koekenpan. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de gekookte krieltjes en 1 tl rozemarijn per persoon toe en bak 3 minuten.

- Leg de salade op het bord met de krieltjes ernaast.
- Serveer de gebakken witte kaas op de salade.
- Schep de uienchutney op de witte kaas.