HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGebakken Kabeljauw Met Kokoscrumble
topBanner
Gebakken kabeljauw met kokoscrumble

Gebakken kabeljauw met kokoscrumble

Met geroosterde broccoli en limoenmayonaise

Lees meer

Kabeljauw heeft een milde, zachte smaak. Probeer de vis tijdens het bakken niet te veel heen en weer te bewegen in de pan, hierdoor kan hij uit elkaar vallen. Door limoen toe te voegen aan de mayonaise wordt hij lekker fris, wat goed past bij de zoete kokoscrumble.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :EiMosterdVisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

400 stuk(s)

Broccoli

1 stuk(s)

Limoen

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

20 gram

Kokosrasp

(Kan bevattenSesam, Pinda's, Noten)

2 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(BevatVis)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

1.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3330 kJ
Energie (kcal)796 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd12.7 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers4.5 g
Vezels12 g
Eiwitten34 g
Zout0.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Pan met deksel
Kleine kom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

2

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Voeg de broccoli toe aan de pan, kook 3 – 5 minuten en giet af. Meng de broccoli op een bakplaat met bakpapier met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de broccoli 16 – 20 minuten in de oven, of tot hij gaar en knapperig is.

3

Pers ondertussen de limoen uit. Meng in een kleine kom 1 tl limoensap per persoon met de mayonaise.

4

Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kokosrasp en wat zout toe en bak in 1 – 2 minuten goudbruin. Pas op dat de kokos niet verbrandt. Haal uit de pan en bewaar apart. Veeg de pan schoon met keukenpapier.

5

Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Bak 2 – 3 minuten per kant, of tot de vis gaar is.

6

Verdeel de gebakken aardappelen over de borden. Leg de kabeljauw en de geroosterde broccoli erbij. Bestrooi met de kokosrasp en serveer met de limoenmayonaise.